Pesto
תפריט
ה', 12 דצמ 2019, 16:29
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז מטוגן עם ביצים

מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11300   

אורז מטוגן עם ביצים
6 מנות
מוקפץ
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 כוס אורז
2 כפות שמן
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
3 ביצים טרופות
2 בצלים ירוקים פרוסים
1 כוס אפונה ירוקה מבושלת או תירס
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

דרך הכנה
  1. שוטפים את האורז במסננת, מניחים לסינון המים, מחממים את השמן בסיר עם מכסה תואם, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז הופך שקוף, לא יותר מכך, מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומביאים לרתיחה, מכסים ומורידים ללהבה נמוכה מאד, מניחים לבישול של כ-10 דקות, מסירים את המכסה ומטים את הסיר, אם אין מים בתחתית הסיר מכסים ומניחים לסיום הבישול וספיגת האדים ללא חימום כ-10 דקות, מסירים את המכסה ומפרידים בין גרגרי האורז בעדינות בעזרת מזלג לאפשר ליתרת האדים להשתחרר.
  2. מחממים מחבת גדולה או ווק על להבה גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן ומטלטלים לציפוי המחבת, מוסיפים את הבצל והאפונה ומטגנים בבחישה מהירה כדקה, מוסיפים את האורז ורוטב הסויה ומטגנים עוד דקה.
  3. מסיטים מעט את האורז לצדדים, מוסיפים את הביצים הטרופות למרכז המחבת ומטגנים בבחישה את הביצים לקבלת מעין ביצים מקושקשות, מוסיפים מלח ומערבבים עם כל המרכיבים שבמחבת.
  4. מוציאים ומגישים חם.
הערות
  • ניתן להכין את המנה משאריות אורז לבן מבושל.
  • ניתן להוסיף מעל למנה מעט אגוזי קאשיו מטוגנים קלות או אפילו צנוברים קלויים/מטוגנים.
  • ניתן להוסיף למנה כל ירק מאודה כמו כרובית, ברוקולי רצועות גזר דקות, לבבות דקל, ערמוני מים וכו'. 
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
הכנתי את האורז בסוף השבוע, מתכון ממש נחמד וטעים.
השתמשתי ברוטב סויה של "קיקומן", זה שהולך לצד הסושי,...»»
אורז מטוגן עם ביצים By , 2005-08-29T11:08:50+03:00 אורז מטוגן עם ביצים מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 כוס אורז 2 כפות שמן1/2 1 כוסות מים רותחים1/2 כפית מלח3 ביצים טרופות2 בצלים ירוקים פרוסים1 כוס אפונה ירוקה מבושלת או תירס1 כף רוטב סויהמלח ופלפל שחו... Instructions: שוטפים את האורז במסננת, מניחים לסינון המים, מחממים את השמן בסיר עם מכסה תואם, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז הופך שקוף, לא יותר מכך, מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומביאים לרתיחה, מכסים ומ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר