Pesto
תפריט
א', 21 יול 2019, 12:39
110429 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרובעי אפרסקים

מרובעי אפרסקים בבצק שמרים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4944   

מרובעי אפרסקים
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
1/3 כוס סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
1/2 כפית מלח
1/4 כוס מים חמימים
1/4 כוס חלב חמים
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 ביצים (מס'1)
לשכבת האפרסקים:
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/4 כוס סוכר
4-5 אפרסקים מוצקים
לציפוי:
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1/3 כוס סוכר לבן
1/4 כוס קמח
1/2 כפית קינמון טחון
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים
דרך הכנה
  1. ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס המים, מניחים לתסיסה של 5 דקות.
  2. מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה ומוסיפים את תערובת השמרים והחלב ומתחילים לערבב, מוסיפים את החמאה הרכה בחתיכות ואת הביצים, מוסיפים את המלח ומפעילים ללישה של 5 דקות.
  3. מוציאים את הבצק ומשטחים בתבנית 22X33 משומנת, מניחים מעל את האפרסקים (בהמשך), מפזרים את הציפוי (בהמשך) ומניחים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק, בערך כשעה.
  4. מחממים את התנור ל-190°, מכניסים לאפיה של כ-30 דקות, מוציאים ומצננים על רשת וחותכים למרובעים.
  5. להכנת שכבת האפרסקים, מגלענים את האפרסקים, פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, במחבת ממיסים את החמאה עם הסוכר, מבשלים עד להמסת הסוכר, מוסיפים את האפרסקים ומבשלים בערבוב עדין 5 דקות, מסירים מהאש ומסננים מהנוזלים, מצננים.
  6. להכנת שכבת הציפוי, בקערה או במעבד מזון מניחים את הקמח, שני סוגי הסוכר, החמאה והקינמון ומפעילים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את הפקאנים ולוחצים בפולס קצר נוסף, מוציאים ומפזרים על שכבת האפרסקים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
למתכון מעלה מספיקים 20 גר' שמרים טריים.

בד"כ כף שמרים יבשים = 25 גר' שמרים טריים.
13
כיצד אני ממירה את ה-10 ג'ר שמרים יבשים לשמרים טריים?
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, להחליף במיץ תפוזים.
11
אבי האם ניתן להחליף החלב במיץ תפוזים סחוט או יין או מים או משהו אחר לא חלבי ולא סויה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מגישים עוגה ישר מהמקרר, תמיד מאפשרים לעוגה להגיע לטמפרטורת החדר, מגישים מהמקרר רק עוגות מוס וקרם שמצריכות...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
הודעה של לינדה7 שהועברה...

אני רציתי להגיב בקשר לעוגת שמרים במילוי אפרסקים!!!!!אני הכנתי אותה...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, לטגן מעט יותר ולסנן מהנוזלים בסיום הטיגון.
7
שלום

אפשר להחליף אפרסקים בתפוחי עץ?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, להחליף באפרסקים משומרים מקופסה, לסנן טוב מהנוזלים, לטגן קלות בחמאה-בסוכר.
5
לאבי שלום:האם ניתן להכין עם אפרסקים מקופסא כי
יש לי בשימורים ~~~~~~~תודה מראש לינדה ויום טוב
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, קחי בחשבון שזה לא יהיה אותו הטעם, אבל לענין בריאות תכיני עם שמן קנולה.
3
ב- 3 השכבות אתה נותן o.k. לשימוש בשמן?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר אבל סדר ההוספה למעבד מזון הפוכה - השמן בסוף בפולס קצר, לקבלת פירורים.
1
אבי, שאלה, בציפוי - סוכר חום כהה או בהיר ?
יש מצב להחליף לשמן במקום מרגרינה/חמאה ?
מרובעי אפרסקים By , 2005-08-17T20:08:13+03:00 מרובעי אפרסקים מרובעי אפרסקים בבצק שמרים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - לבצק:1/2 2 כוסות קמח1/3 כוס סוכר2 כפיות שמרים יבשים1/2 כפית מלח1/4 כוס מים חמימים1/4 כוס חלב חמים100 גר' חמאה או מרגרינה רכה2 ביצים (מס... Instructions: ממיסים את השמרים ב-1/4 כוס המים, מניחים לתסיסה של 5 דקות.מנפים את הקמח לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה ומוסיפים את תערובת השמרים והחלב ומתחילים לערבב, מוסיפים את ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר