Pesto
תפריט
ג', 03 דצמ 2024, 22:47
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שייש

עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21025   

* By Fotographen: Thomas Hagner Maximilian Hugner
עוגת שייש
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 10
[5 מדרגים]
 
מרכיבים
100 גר' שוקולד מריר
1/4 כוס חלב
200  גר' מרגרינה רכה
1/4 1 כוס סוכר
1 כפית תמצית רום
1 כפית תמצית וניל
3  ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1/2 2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
דרך הכנה
  1. להמיס שוקולד ב 1/4 כוס חלב, לצנן ולהניח בצד.
  2. להקציף מרגרינה וסוכר עד לתערובת בהירה.
  3. להוסיף לתערובת רום ווניל, ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה.
  4. לנפות את הקמח, אבקת האפיה והמלח ולהוסיף לתערובת לסירוגין עם החלב.
  5. לצקת 2/3 מהתערובת לתבנית גוגלהוף גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק בינוניות משומנות.
  6. לערבב את ה-1/3 הנותר עם השוקולד המומס ולצקת על התערובת בתבנית ולקפל פנימה מספר פעמים.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. מוצאים ומצננים בתבנית על רשת כ-10 דקות, הופכים ומוציאים לצינון מלא על רשת (לתבנית גוגלהוף בלבד).
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
32
ציון 10
תודה
30
אבל את המרגרינה ביצים וסוכר לערבב עם החלב ולערבב עם שני החלקים זה נכון.
תודה
28
שלום
האם אפשר להחליפ שוקולד באבקת קאקאו ומה הכמות
27
פשוטה ומצויינת, בעיקר המרקם. אני אפיתי הרבה פחות מהזמן הכתוב.. כנראה תלוי תנור
26
ציון 10
אפיתי את העוגה ביום שישי 16.7 עוגה נהדרת , הכנתי את העוגה פרווה ולכן במקום חלב שמתי מים ויצא טעים , פעם...»»
25
ראובן מ. (עורך)
בהחלט
24
האם אפשר להוסיף מעל סירופ שוקולד?
שמנת מתוקה+שוקולד מריר?
22
ציון 10
תודה רבה על המתכון , עוגה נהדרת והמתכון מדוייק, העוגה התחסלה כבר בשישי שבת
21
תודה על תשובתך אני אנסה שוב.
20
ראובן מ. (עורך)
עליך להכניס קיסם בכמה מקומות. אפשר שהתנור אינו אופה בצורה שווה.
19
מדוע כשאני מכניסה קיסם לעוגה הוא יוצא יבש,ואז אני מוציאה את העוגה היא צונחת ויש לה פס לא אפוי מספיק?
18
האם אפשר להחליף את החלב ביין? זה מתאים לעוגה?
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במתכון רשום תמצית רום שזה לא רום כלל, גם לא עבר ליד רום, אפשר להחסיר או להשתמש בכל ליקר לפי הטעם.
16
יש תחליף לרום???
15
שלום, האמת היא שאפיתי את העוגה די מזמן לראשונה ומאז כבר מס' פעמים ורק רציתי לחוות דיעה שהיא ממש טעימה... בתאבון
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, לא להשתמש בשוקולד ולצקת הכל לתבנית.
13
איך אפשר לעשות אותה רק עוגת וניל?
תודה.
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר להחליף בשמן, במרקם יהיה מעט שונה וצריך לשנות את דרך ההכנה - להקציף את הביצים עם התמציות והסוכר 3...»»
11
האם אפשר להשתמש בשמן במקום מרגרינה? ואם כן אז כמה.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, במיץ תפוזים או בשמנת לקפה צמחית של ריץ'.
9
האם ניתן להחליף את החלב במיץ תפוזים מאחר ואני רוצה עוגה פרווה
8
ציון 10
אבי, תודה רבה, יצא מעולה
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, כל עוגה בחושה ניתן לאפות בתבנית מאפינס, למלא 3/4 מגובה השקעים.
6
האם ניתן לחלק את התערובת בתבניות אישיות ולאפות אותה כמאפינס?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שלום גליה
העוגה אמורה להיות פירורית, בכדי לקבל מרקם דחוס וצמיגי יותר הוסיפי ביצה (סה"כ 4 ביצים)...»»
4
ציון 10
אבי בקר טוב!
קודם כל אציין ואשבח את האתר הוא מקסים והמתכונים נהדרים.עוגת השייש יצאה מאד טעימה אך...»»
3
תודה על התגובה המהירה, שבת שלום
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בחום -175-180 מעלות
1
אבי בוקר טוב,
בכמה מעלות לאפות את העוגה, מהו בינוני? האם אפשר לאפשר בחום של 170 מעלות.
נא תשובתך, תודה.
עוגת שייש By , 2005-03-29T04:48:15+02:00 עוגת שייש עוגה בחושה פופולרית בטעם וניל ושוקולד. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 100 גר' שוקולד מריר 1/4 כוס חלב 200  גר' מרגרינה רכה 1/4 1 כוס סוכר 1 כפית תמצית רום 1 כפית תמצית וניל 3  ביצים 1/2 2 כוסות קמח... Instructions: להמיס שוקולד ב 1/4 כוס חלב, לצנן ולהניח בצד. להקציף מרגרינה וסוכר עד לתערובת בהירה. להוסיף לתערובת רום ווניל, ואת הביצים אחת אחרי השניה תוך כדי הקצפה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר