החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד..
כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה.
בכל מקרה, סביר להניח שנגביל או נימנע מטיולים לחנות המכולת בתקופה הקרובה. אז אתם אולי תוהים: מהם המזונות הטובים ביותר לקנות כשאתם יודעים שתתקעו בבית - והאם בכלל ניתן לצרוך תזונה שהיא מזינה ובריאה כאחד?
מומלץ לתת עדיפות לתזונה נכונה, וזה מאוד חשוב כאשר מדובר במערכת החיסון שלנו. ללא בהכרח הגוף זקוק לתוספת ויטמינים ומינרלים כאשר אלה מגיעים מהמקור הנכון שלהם במזון., לעתים עודף מהם מכשיל את מערכת החיסון. זו אמורה להיות במצב מאוזן ורגוע!
בחירה של מוצרים יציבים בחיי המדף שלהם, כמו שימורים, פסטות, אורז וירקות, וניצול נכון של המקפיא, היכן שניתן לאחסן לחם, בשר, ירקות, פירות ועוד- הינן דרכים מעולות להבטיח שיהיה לנו גיוון נחמד כאשר הדרך למכולת אינה אפשרית.
להלן רשימה של מזונות שאינם רק מזינים, אלא גם מגוונים. ניתן לצרוך אותם כמות שהם, או בשילוב של מרכיבים אחרים כדי ליצור מיני-ארוחות, או להשתמש בהם כבסיס לכמה מתכונים.
רק זכרו שאין ממש טעם לרוקן את חנות המכולת - נכון לעכשיו יש מלאי גדול יותר מהזמן שהמוצרים יחזיקו לכם במזווה. מכאן שמומלץ לרכוש מה שאתם באמת צריכים, בכמות שחוסכת כמה שיותר יציאות החוצה, בדרך כלל שבועים זה זמן סביר.
קטניות וירקות
אלה מאוד חיוניים. מדובר בחלבון איכותי ומחזיק מעמד, וגם ויטמינים ומינרלים זמינים. לא בלבד שהם מחזיקים חיי מדף ארוכים, הם מהווים בסיס מעולה לתזונה בריאה.
החומוס האהוב עלינו מככב כאן, כמוהו עדשים מכל צבע, שעועית מכל סוג, פול, אפונה מכל סוג ולמעשה כל הקטניות מציגות חלבון טוב. מי שמככב בנושא החלבון היא קטניית הסויה. אם היה צריך לבחור קטניה אחת, הייתי בוחר בה; חלבון בריא ובכמות גבוהה, ויטמינים ומינרלים, ניתן להכין ממנה חלב, קציצות ומאפים, וכמובן שפע של ממרחים וגבינות צמחיות.
שילוב של קטניות ופסטה, או במרקים ותבשילים, הוא מנצח, משביע ומזין. המטבל הלאומי, חומוס, הוא אחד הזמינים והעשירים בחלבון.
דגנים מסוגים שונים גם חיוניים לנו, והם יש מגוון עצום. כמוהם אגוזים מסוגים שונים - כל אחד מהם תורם את חלקו לאיזון הגוף, כל אחד מעניק ויטמינים ומינרלים משלו - רצוי לגוון.
קטניות וגם גרעינים, לא תמיד עמידים באחסון ממושך. נכון שזה תלוי גם באריזה, אך לרוב מבצבצים חרקים לאחר תקופת אי שימוש או פתיחת אריזת וואקום ומער לצנצנת.
מה שאני עושה, ומייעל את כל החיים במטבח, זה לבשל כמות גדולה מכל הקטניות, ובסיר לחץ זה בערך חצי שעה לקטניות לאחר שהלחץ מתייצב, כמובן לאחר השרייה ארוכה במים - רצוי עד שרואים את קצב החלבון מתחיל לצוף על מי ההשרייה.
מכאן אני מסנן ומאחסן כל סוג קטניות בשקית ניילון אטומה ושומר בכמות של מנות במקפיא. לא ייאמן כמה קל להוציא מהמקפיא ישירות לתבשיל, או חימום במיקרו והכנת ממרח.
טיפ חשוב לגבי קטניות, ובעיקר חומוס: שטפו את הקטניות היטב, ולאחר השרייה של 3 שעות סננו ושטפו שוב. לאחר הבישול מתקבל חלבון איכותי במי הבישול עצמם - אספו את הנוזל ושמרו במקרר למרקים ואפילו סתם שתייה איכותית. יש כאלה המשתמשים בזה כתחליף לביצים במאפים.
אפשר ורצוי גם להנביט קטניות וליהנות מסלט טריא ובריא הזמין בבית. עדשים ושעועית מש מאוד קל להנביט - תוך ימים זוכים ליבול משובח (לשטוף מדי פעם ולכסות מאור, לאחר שהגיעו לגודל מתאים אפשר לאחסן בקירור).
דגים משומרים
מוצרי דגים שמורים בוואקום או בקופסאות, מהווים מקור נוסף לחלבון, ביניהם כמובן הטונה והסלמון שאף מזינים ביותר ומעניקים גם אומגה 3.
חמאות אגוזים
אלה, קנויות או שהוכנו בבית, מהוות מקור נהדר לחלבון ושומנים בריאים, וניתנות לשימוש בקרקרים, לחמים, ועם תפוחים ובננות לדוגמה.
אורז, קינואה, כוסמת..
אלה מקורות מזון עשירים בסיבים ומינרלים חיוניים ומאוד מאוד משביעים. קינואה ואורז חום או מלא מאוד בריאים - מעולים כתוספת לכל מנה ובשילוב ירקות וחלבון.
שיבולת שועל ו"דגני בוקר"
אינספור טעמים ניתן להכין ממנה, ורצוי לאחסן באריזה המקורית או במקרר. היא יכולה לשמש לגרנולה, ניתן להוסיף למרקים ותבשילים, להכין דייסה בריאה (מעט חלב או מים, המתקה קלה, פירות יבשים וקינמון, דקה ו-20 במיקרו למנה בצלחת מרק או מאג).
בהקשר הזה, אם אתם מכירים דגני בוקר מוכנים, המציעים את מיטב מרכיבי המזון, מינרלים וויטמינים, הם מעולים כמנה בפני עצמה. רק חשוב לשמור על אחסון אטום ומקורר.
שימורים
עוד מוצרים שאפשר לאחסן ללא בעיה הם שימורי פירות ללא סוכר נוסף, ושימורי ירקות בפחיות (אם נגמר המקום לקפואים). ירקות משומרים במלח דורשים שטיפה מעודף סודיום שאינו בריא כלל לגוף, ומסוכן במקרה של לחץ דם גבוה.
בהקשר הזה אסור לשכוח את הירק שהכי טוב כשהו מבושל או משומר - עגבניות. בתור ירק זמין הן לא מחזיקות הרבה באחסון, ולמעשה התצורה המבושלת שלהן עדיפה לתזונה ועשירה בליקופן. כאן קיים מבחר של עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות וכמובן רסק.
פירות מיובשים, פופקורן וכן, גם שוקולד אמיתי!
פירות יבשים כמו שזיפים, אפרסקים, צימוקים, אוכמניות ותאנים, כדוגמה, מהווים מקור מתוק לברזלף סיבים ונוגדי חימצון. ניתן לשלב אותם עם אגוזים, כולל המלך, כן, אוז המלך שהוא ברכה. גם שקדים, קשיו, פיסטוקים, בוטנים ופקנים. לגבי אגוז מלך הבריא - מומלץ לא יותר מאחד ביום.
זרעי חמניות ודלעת זמינים בשפע אצלנו, והם מעולים בכל מנה (גרנולה, תבשיל ומאפים).
פופקרן נחשב מעדן פנאי אך הוא גם מקור נהדר לסיבים ואפשר לפזר עליו גבינת פרמזן עם קצת שמיר.
שוקולד המכיל מוצקי קקאו מ-60% למעלה הוא מצוין. משביע, מרגיע בעת מצוקה ומכיל לציטין ופלבנול כנוגד חימצון.
שתיה, חלב עמיד, קפה ותה
בעת סגר אסור לשכוח להימנע מהתייבשות, וכל אמצעי שיכניס אלינו נוזלים לגוף הינו מבורך. אם קיים חשש במי השתיה, כלל אצבע הוא לרכוש גלון של מים עבור כל נפש בבית. שיהיה. שוב, רק אם באזור המגורים המים בעייתיים.
חלב משמש מקור מעולה לקלציום לבנית השלד, ומציע מקור זמין ועדיף לויטמין D, שמערכת החיסון זקוקה לו. הוא לא חייב להיות בקירור, כי יש סוגים עמידים על המדף, לפחות עד הפתיחה.
קפה נחשב גם הוא.מספיקה כמות שתספיק לכמה שבועות, וממנו יש מגוון. העדיפו תה על קפה ככל האפשר, ורצוי תה ירוק. אפשר להכין תמצית ולמצות ממנה כוס פעם בחצי שעה-שעה (לחמם) - נוגד חימצון מעולה וגם טוב לשטיפת הגרון.
מה לקנות למקפיא
לחמים ומאפים הניתנים לחימום ו'החייאה', בשר, דגים ועוף טריים (כולל פירות ים). כל אלה יאפשרו הנאה בכל יום שתרצו, כיוון שהם מחזיקים מצוין בהקפאה. בהקשר הזה, צריך להבין שיש מזונות שאפשר להקפיא למרות שלא נראה עליהם. אחד מהם הוא חלב בשקיות.
מוצרי חלב
כמו גבינות רכות ויוגורט, הם סיפור אחר. כיוון שהמרקם שלהם משתנה בזמן הקפאה, מומלץ להקפיא יוגורט רק אם נשתמש בו מיד לבישול או אפיה ואפילו לקינוחים. גבינות קשות מסוימות המחזיקות בהקפאה, כנראה שיחזיקו גם מחוץ למקרר למשך התקופה של הסגר, חבל לתפוס נדלן יקר. אך גבינות קשות מגורדות מתאימות להקפאה אם נשתמש בהם למאפים או בישול.
פירות וירקות קפואים
מחקרים מראים שאלה שומרים על הויטמינים שלהם בהקפאה, ובחלק מהם הויטמים נשמרים יותר מאשר בצב הרגיל שלהם. תותים ואומניות ושאר פירות משמשים במעדנים, בגלידות ומקפאים, בעוגות ומשקאות בריאות. ירקות קפואים ניתנים לשימוש מיידי בתוך תבשילים ופסטות, ביניהם גזר, תרד, שעועית ירוקה וכדומה.
שמרו על גוף ונפש בריאה ונעבור הכל.
[חלק מהחומר תורגם מ-CNN]
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד