הצהרת הנגישות של האתר
על פי תיקון לתקנות העוסקות בנגישות האינטרנט אתר זה פטור מחובת נגישות. האתר אינו מציע שירותים כלל ומופעל על ידי אדם פרטי (לא עמותה או חברה מסחרית).
אני משקיע זמן ומאמץ רב בהנגשת אתר אינטרנט ישראל מתחילת בנייתו. האתר מונגש לחלוטין בהתאם לתקנה 35, ת.י. 5568 להנגשת אתרי אינטרנט ו Wcag 2.0. בחרתי בתקן AA. בדף זה אפרט על הכלים והשיטות בהן השתמשתי להנגשת האתר וכן הסבר איך לפנות אלי אם יש צורך בתיקון תקלה או שיפור הנגישות.
האתר הונגש באופן הבא:
1. התאמת האתר לכל סוגי הדפדפנים המודרניים (כלומר כולם חוץ מאינטרנט אקספלורר).
2. התאמת האתר לכל סוגי הפלטפורמות – מובייל, טבלטים ודסקטופים.
3. התאמת האתר מבחינת שימוש במקלדת בלבד.
4. התאמת האתר לאנשים עם לקות ראיה חלקית או מלאה.
5. התאמת האתר והתכנים באתר לאנשים עם לקות שמיעתית חלקית או מלאה.
על מנת להנגיש את האתר ותכניו, נעשו השינויים הבאים:
1. שינויים ובדיקות באתר על מנת שיתאים לכל הדפדפנים ולכל הפלטפורמות (ריספונסיביות).
2. הוספת access keys באופן שאינו יסתור את פעולות המקלדת הטבעיות ווידוא שניתן להגיע לכל חלקי האתר עם מקלדת בלבד.
3. בדיקת ניגודיות בצבעים, הוספת טקסט הסבר לכל תמונה באתר כולל במדריכים השונים, הוספת label בטפסים שונים.
4. הוספת כתוביות במדריכי הוידאו השונים או הסבר טקסטואלי של מה שהוידאו מכיל.
הכלים בהם השתמשתי לבדיקת הנגישות הם:
1. תקן הנגישות עצמו כפי שמפורט באתר ה-W3C.
2. קריטריוני הבדיקה כפי שמופיעים באתר הנגישות הישראלי .
3. סריקה ידנית של קוד המקור של האתר.
4. שימוש ב-WAVE -לבדיקת הניגודיות באתר, לבדיקת מבנה האתר ולסריקה כללית לפי תקן WCAG2.
5. שימוש בכלי AC Checker לקבלת ולידציה סופית של האתר וחלקיו השונים.
6. שימוש בכלי Evaluera לבדיקה ידנית של הנקודות השונות.
כפי שניתן לראות, בהנגשת האתר הושקעו זמן ומאמצים מרובים. אתר אינטרנט ישראל הוא אתר ותיק (הוקם בשנת 2008) עם מאות מאמרים, מדריכים ותכנים נוספים וייתכן שיש בו בעיות נגישות בחלק קטן מהדפים.
במידה ויש בעיות נגישות, אשמח מאוד אם יפנו אלי. ניתן לפנות אלי באמצעות המייל: admin@pesto.co.il[תודה לרן בר-זיק ולאינטרנט ישראל על הכנת המסמך וההסכמה לשתפו]
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -
- עוגת דבש וקרם שמנת מתוקה [מיכלי פ] -
- לחם זיתים ואגוזים [אבי מ.] -
- קיש גבינת פטה [אבי מ.] -
- גלידה רכה ונימוחה - פרווה לחלוטין [yoka2] -
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פסטה אפויה ברוטב 3 גבינות [אבי מ.] -