ביצים
ביצים הן המקור השני הטוב ביותר לויטמין D אחרי כבד דגים. הן גם מקור מצוין לויטמין A ו- E.
בביצה אחת 20 מיליגרם של חומצה פולית, 1 מיליגרם
ברזל ורוב הויטמינים מקבוצת B.
בביצה ממוצעת כ 75 קלוריות ו- 200 מיליגרם קולסטרול
בכל חלמון . אולם, החלמון מכיל כמות לא מבוטלת של לציטין
אשר עוזר לגוף להרחיק את הקולסטרול.
ממולץ ע"י רופאים לצרוך עד 4-5 ביצים בשבוע.
ביצה רכה היא מקור אפשרי להרעלת סלמונלה!!! לכן יש
לבשל את הביצים לדרגה בה החלמון מתקשה, בטפרטורה
זאת מחסלים את הסלמונלה.
תגובות אחרונות
91460 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פטריות במלית פסטו [אבי מ.] -
- מרציפן [אבי מ.] - הכנה בשיטה הקלה