Pesto
תפריט
ב', 29 נוב 2021, 20:54
110475 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ביצים

   

מאת: אבי מ. ::: 9818 קריאות   

 

ביצים הן המקור השני הטוב ביותר לויטמין D אחרי כבד דגים. הן גם מקור מצוין לויטמין A ו- E.
בביצה אחת 20 מיליגרם של חומצה פולית, 1 מיליגרם
ברזל ורוב הויטמינים מקבוצת B.
בביצה ממוצעת כ 75 קלוריות ו- 200 מיליגרם קולסטרול
בכל חלמון . אולם, החלמון מכיל כמות לא מבוטלת של לציטין
אשר עוזר לגוף להרחיק את הקולסטרול.
ממולץ ע"י רופאים לצרוך עד 4-5 ביצים בשבוע.
ביצה רכה היא מקור אפשרי להרעלת סלמונלה!!! לכן יש
לבשל את הביצים לדרגה בה החלמון מתקשה, בטפרטורה
זאת מחסלים את הסלמונלה.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר בלי כל אלה - המרקם בהתאם; פחות קטיפתי, וזה לא נורא בכלל.
כמו כן אפשר להשתמש בחלב מרוכז (הוא מתוק מאוד!)
8
7
תודה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
3-4 דקות מרגע שהמים הגיעו לרתיחה.
5
כמה זמן בערך לבשל ביצה שלא תהיה רכה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית, ניתן להכין גלידה שלא על בסיס ביצים כלל, החלמונים רק מרככים את התערובת לקבלת מרקןם עדין וקרמי,...»»
3
ברנדי (במטבח)
אבי, במה ניתן להחליף את הביצים בכל מרשמי הגלידות למינהין, הרי זה לא בריא ביצה לא מבושלת??
מודה לך מאד
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מותר להקפיא ביצים אבל לא רצוי אם אין סיבה מיוחדת, בכל מקרה לא מקפיאים בקליפה.
1
האם מותר להקפיא ביצים, לכמה זמן?
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר