חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל
פרק 5 - צבעי מאכל.

המידע על פי המלצות מנהל המזון והתרופות האמריקאי(FDA) ויתכן והוא שונה במדינות אחרות.
צבעי מאכל בשימוש תעשייתי E181 - E100
Curcumin E100 - צבע כתום צהוב
Riboflavin E101 - צבע צהוב, ויטמין B2
Tartrazine E102 צבע צהוב בשימוש נרחב במשקאות קלים ממתקים ושימורי ירקות מוחמצים. יש להימנע.
Quinoline yellow E104 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Yellow 2G E107 - צבע צהוב נמצא בשימוש במשקאות קלים, מומלץ להימנע, לסובלים מאסטמה רגישות לחומר.
Sunset yellow FCF E110 - צבע צהוב, נמצא באבקות מרק ובממתקים, מומלץ להימנע.
Cochineal carminic acid E120 - צבע אדום, נמצא בשימוש מועט, מומלץ להימנע.
Carmoisine E122 צבע אדום, בשימוש בממתקים, מרציפן וג'לי.מומלץ להימנע. יכול לגרום לאלרגיה לחולים אסמטיים.
Amaranth E123 - צבע אדום סגלגל, משמש לתערובות עוגות מוכנות מילוי לעוגות פרי מוכן ולג'לי. מומלץ להימנע. אסור בשימוש בארה"ב.
Brilliant scarlet 4R E124 - צבע אדום. אנשים עם רגישות לאסטמה ולאספירין עלולים לפתח אלרגיה, יש להימנע משימוש.
Erythrosine E127 - צבע אדום, בשימוש ברטבים מתוקים, בסקוויטים, דובדבנים מסוכרים ודובדבנים ותות שדה משומרים בקופסא. נמצא כפוגם בבלוטת המגן ומעלה את הרגישות לאור.
Red 2G E128 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Allura red AC E129 - צבע אדום, נמצא בשימוש בתערובות עוגה מוכנות, ביסקוויטים ובמילוי פירות לעוגות מוכן. גורם לאלרגיה, יש להימנע.
Patent blue E131 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Indigo carmine E132 - צבע כחול, גורם לאלרגיה, הקאות, עלית לחץ דם, פריחה ובעיות נשימה. יש להימנע.
Brilliant blue FCF E133 - צבע כחול, מומלץ להימנע משימוש.
Chlorophyll E140 - צבע ירוק, חלק מהתזונה היומית.
Cpper complexes of chloropyll and chlorophyllins E141 - צבע ירוק זית. לא ידוע על הגבלות.
Green S E142 - צבע ירוק, בטוח בכמויות קטנות.
Caramel E150 - צבע חום כהה. בשימוש בבירה, ויסקי, רוטב סויה, חמוצים ושימורי רטבים ומרקים. מומלץ להימנע.
Brilliant black BN E151 - צבע שחור, מומלץ להימנע.
Vegetable carbon E153 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Brown FK E154 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Chocolate brown HT E155 - צבע חום , בשימוש בתערובות לעוגות שוקולד מוכנות,מומלץ להימנע.
Carotene (alpha,beta,gamma) E160(a - צבע כתום צהבהב. הופך בגוף לויטמין A.
Annatto (bixin, norbixin) E160(b - צבע אפרסק, נמצא במוצרי חלב, מומלץ להימנע.
Capsanthin E160(c - אסור לשימוש במספר ארצות.
Lycopene E160(d - אסור לשימוש במספר ארצות.
Beta-apo-8-carotenal E160(e - צבע כתום, אין מגבלות.
Ethyl ester of beta-apo-8- E160(f - צבע כתום, אין מגבלות.
Xanthophylls E161 - צבע צהוב, אין מגבלות.
Canthaxanthin E161(g - צבע כתום, אין מגבלות.
Beet red, betanin E162 - צבע סגול, אין מגבלות.
Anthocyanins E163 - צבע סגול, אין מגבלות.
Calcium carbonate E170 - אין מגבלות.
Titanium dioxide E171 - צבע לבן. אין מגבלות.
Iron oxides E172 - אין מגבלות.
Aluminium E173 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Silver E174 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Gold E175 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Pigment rubine E180 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Tannic acid,tannins E181 - חומר המשמש לזיקוק במשקאות חריפים, אין מגבלות.
מידע נוסף...
חומרים משמרים פרק 1
חומרים משמרים פרק 2
תוספי מזון
משפרי ומדגישי טעם
מינרלים, מלחים ומשפרי אפיה
משפרי ומדגישי טעם


- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- מוס טונה [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -
- גפילט פיש [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- פרוסות בקר בתנור [סביון] -
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- עוגיות וניל רכות [אבי מ.] -