Pesto
תפריט
ג', 05 נוב 2024, 22:15
110500 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים

פרק 1 - חומרים משמרים    
מאת: אבי מ. ::: 10881 קריאות   

צילום: By Marco Verch CC BY 2.0, via Wikimedia Commons
 

עם התפתחות תעשית המזון המוכן בעידן המודרני, חלה עליה ניכרת בתופעות לוואי אשר איננו מקשרית בדרך כלל למזון שאנו אוכלים.
תופעות כמו כאבי-ראש, בחילות, הקאות, שילשולים, פריחה ועוד יתכן ומקורן במזון המוכן/המעובד שאנו צורכים, וזאת עקב השימוש שנעשה בתעשיה  במיני חומרים הידועים כחומרים אלרגניים (גורמי אלרגיה), מסרטנים או כבעלי השפעה על חילוף החומרים ועל כמות הויטמינים והמינרלים בגוף.
היום, כאשר המידע על חומרים אלו מצוי בידנו, נוכל בקלות למנוע את התופעות הנ"ל אשר בדרך כלל לא ידענו על הסיבות להן.
המנעות מאכילת מזון המכיל חומרים שאינם מאושרים לשימוש או החשודים כמשפיעים בדרך כל שהיא על גופנו הינה לפעמים הפיתרון לתופעות לוואי בלתי רצויות.
החוק מחייב את חברות המזון לציין בגב האריזה את מרכיבי המזון והחומרים שנעשה בהם שימוש, מעט תשומת לב דרושה מאיתנו לבדוק מהם, ובכך למנוע אי נעימויות ואף יותר מכך.
המידע המופיע להלן אינו משמש כתחליף לייעוץ רפואי או כהמלצה לשימוש/לא לשימוש במוצר זה או אחר, המטרה היא שישמש ככלי לפירוש והבנת החומרים המופיעים על התוויות.
המידע על פי המלצות מנהל המזון והתרופות האמריקאי(FDA) ויתכן והוא שונה במדינות אחרות.

חומרים משמרים E260 - E200

Sorbic acid E200 - אפשרות לגירויים בעור
Sodium sorbate E201  - אין מידע על השפעה מזיקה
Potassium sorbate E202 - אין מידע על השפעה מזיקה
Calcium sorbate E203 - אין מידע על השפעה מזיקה
Benzoic acid E210 - מומלץ להמנע. מצוי במשקאות קלים, מיצים, ורטבי צ'ילי.
benzoate Sodium E211 - ראו 210
benzoate Potassium E212 - גורם לאלרגיה. ראו 210
benzoate Calcium E213 - ראה 212
Ethyl4-hydroxybenzoate E214 - אסור לשימוש במספר ארצות
salt Sodium E215 - אסור לשימוש במספר ארצות
Propybaraben E216 - יתכן שגורם לאלרגיה במגע
Propyl4 E217 - אסור לשימוש במספר ארצות
Methylparaben E218 - יתכן שגורם לאלרגיה במגע
Methyl4-hydroxybenzoate E219 - אסור לשימוש במספר ארצות מומלץ להמנע. 
Sulphur dioxides E220 - הורס ויטמינים בגוף וגורם לאלרגיה לאנשים אסמטים. נמצא בבירה, משקאות קלים פירות מיובשים, מיצים, יין, חומץ ומוצרי תפוחי אדמה.
Sodium sulphite E221 - ראו 220
Sodium bisulsulphite E222 - ראו 220
Sodium metabisulphite E223 - ראו 220
Potassium metabisulphite E224 - ראו 220
Potassium E225 - ראו 220
Calcium sulphite E226 - אסור לשימוש במספר ארצות
Calcium hydrogen sulphite E227 - אסור לשימוש במספר ארצות
Potassium bisulphite E228 - ראו 220
Bipheny E230 - אסור לשימוש במספר ארצות

Hydroxybiphenyl-2 E231 - אסור לשימוש במספר ארצות, בשימוש חקלאי בלבד
Sodium biphenyl-2-yl oxide E232 - ראו 231
Thiabendazole E233 - אסור לשימוש במספר ארצות, בשימוש חקלאי בלבד
Nisin E234 - לא ידוע על השפעה מזיקה.
Natamycin E235 - יכול לגרום להקאות,שלשולים, אנורקסיה, וגירוי בעור.
Formic acid E236 - אסור לשימוש במספר ארצות
Sodium formate E237 - אסור לשימוש במספר ארצות
Calcium formate E238 - אסור לשימוש במספר ארצות
Hexamine E239 - אסור לשימוש במספר ארצות
Potassium nitrite E249 - אינו מומלץ לשימוש לילדים גורם לקשיי נשימה, סחרחורות, כאבי ראש, ידוע כגורם מסרטן. מצוי בבשר ומוצרי בשר מעובדים ונקניקים.
Sodium nitrite E250 ראן 249
Sodium nitrate E251 ראן 250
Potassium nitrate E252 - ראו 249
Acetic acid E260 - לא ידוע על השפעה מזיקה.

מידע נוסף...
צבעי מאכל
חומרים משמרים פרק 2
תוספי מזון
משפרי ומדגישי טעם
מינרלים, מלחים ומשפרי אפיה
משפרי ומדגישי טעם
מתחלבים ומייצבים

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער, אינני יודע, מעבר לתחום ההתמחות שלי, המידע הנ"ל הובא כמות שהוא.
1
האם ישנם חומרים משמרים טבעיים שניתן להשתמש בהם כדי לשמר סוגי מזון שונים? האם אתה יכול להפנות אותי לאתר שעוסק בזה?
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר