חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים
פרק 1 - חומרים משמרים
עם התפתחות תעשית המזון המוכן בעידן המודרני, חלה עליה ניכרת בתופעות לוואי אשר איננו מקשרית בדרך כלל למזון שאנו אוכלים.
תופעות כמו כאבי-ראש, בחילות, הקאות, שילשולים, פריחה ועוד יתכן ומקורן במזון המוכן/המעובד שאנו צורכים, וזאת עקב השימוש שנעשה בתעשיה במיני חומרים הידועים כחומרים אלרגניים (גורמי אלרגיה), מסרטנים או כבעלי השפעה על חילוף החומרים ועל כמות הויטמינים והמינרלים בגוף.
היום, כאשר המידע על חומרים אלו מצוי בידנו, נוכל בקלות למנוע את התופעות הנ"ל אשר בדרך כלל לא ידענו על הסיבות להן.
המנעות מאכילת מזון המכיל חומרים שאינם מאושרים לשימוש או החשודים כמשפיעים בדרך כל שהיא על גופנו הינה לפעמים הפיתרון לתופעות לוואי בלתי רצויות.
החוק מחייב את חברות המזון לציין בגב האריזה את מרכיבי המזון והחומרים שנעשה בהם שימוש, מעט תשומת לב דרושה מאיתנו לבדוק מהם, ובכך למנוע אי נעימויות ואף יותר מכך.
המידע המופיע להלן אינו משמש כתחליף לייעוץ רפואי או כהמלצה לשימוש/לא לשימוש במוצר זה או אחר, המטרה היא שישמש ככלי לפירוש והבנת החומרים המופיעים על התוויות.
המידע על פי המלצות מנהל המזון והתרופות האמריקאי(FDA) ויתכן והוא שונה במדינות אחרות.
חומרים משמרים E260 - E200
Sorbic acid E200 - אפשרות לגירויים בעור
Sodium sorbate E201 - אין מידע על השפעה מזיקה
Potassium sorbate E202 - אין מידע על השפעה מזיקה
Calcium sorbate E203 - אין מידע על השפעה מזיקה
Benzoic acid E210 - מומלץ להמנע. מצוי במשקאות קלים, מיצים, ורטבי צ'ילי.
benzoate Sodium E211 - ראו 210
benzoate Potassium E212 - גורם לאלרגיה. ראו 210
benzoate Calcium E213 - ראה 212
Ethyl4-hydroxybenzoate E214 - אסור לשימוש במספר ארצות
salt Sodium E215 - אסור לשימוש במספר ארצות
Propybaraben E216 - יתכן שגורם לאלרגיה במגע
Propyl4 E217 - אסור לשימוש במספר ארצות
Methylparaben E218 - יתכן שגורם לאלרגיה במגע
Methyl4-hydroxybenzoate E219 - אסור לשימוש במספר ארצות מומלץ להמנע.
Sulphur dioxides E220 - הורס ויטמינים בגוף וגורם לאלרגיה לאנשים אסמטים. נמצא בבירה, משקאות קלים פירות מיובשים, מיצים, יין, חומץ ומוצרי תפוחי אדמה.
Sodium sulphite E221 - ראו 220
Sodium bisulsulphite E222 - ראו 220
Sodium metabisulphite E223 - ראו 220
Potassium metabisulphite E224 - ראו 220
Potassium E225 - ראו 220
Calcium sulphite E226 - אסור לשימוש במספר ארצות
Calcium hydrogen sulphite E227 - אסור לשימוש במספר ארצות
Potassium bisulphite E228 - ראו 220
Bipheny E230 - אסור לשימוש במספר ארצות
Sodium biphenyl-2-yl oxide E232 - ראו 231
Thiabendazole E233 - אסור לשימוש במספר ארצות, בשימוש חקלאי בלבד
Nisin E234 - לא ידוע על השפעה מזיקה.
Natamycin E235 - יכול לגרום להקאות,שלשולים, אנורקסיה, וגירוי בעור.
Formic acid E236 - אסור לשימוש במספר ארצות
Sodium formate E237 - אסור לשימוש במספר ארצות
Calcium formate E238 - אסור לשימוש במספר ארצות
Hexamine E239 - אסור לשימוש במספר ארצות
Potassium nitrite E249 - אינו מומלץ לשימוש לילדים גורם לקשיי נשימה, סחרחורות, כאבי ראש, ידוע כגורם מסרטן. מצוי בבשר ומוצרי בשר מעובדים ונקניקים.
Sodium nitrite E250 ראן 249
Sodium nitrate E251 ראן 250
Potassium nitrate E252 - ראו 249
Acetic acid E260 - לא ידוע על השפעה מזיקה.
מידע נוסף...
צבעי מאכל
חומרים משמרים פרק 2
תוספי מזון
משפרי ומדגישי טעם
מינרלים, מלחים ומשפרי אפיה
משפרי ומדגישי טעם
מתחלבים ומייצבים
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
- עוגת טורט ללא סוכר [אבי מ.] -
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת ביסקוויטים [אורן בר] -
- פשטידת תירס (הכנה קלילה) [אורזיגל] - פשטידה של לערבב ולאפות, קלה וטעימה מאוד
- עוגה שוקולד ברוטב [אבי מ.] - עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד בתחתית התבנית, את העוגה הזאת לא פורסים, נוטלים עם כף לצלחת הגשה.
- עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון [ראובן מ.] - באדיבות "חצר כנרת" סילאן טבעי, מעדני תמרים ורטבים
- סלט טונה וארטישוק [אבי מ.] -