שמן זית
סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מהם הם מופקים.
- אין להשאירו ליד מקור חום או אור חזק.
- אין לשומרו במקרר.
- לשמור בכלי סגור.
- לשימוש יומי יש להעביר לבקבוק הגשה קטן ולהשתמש בו.
סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מהם הם מופקים.
רבים מוצאים עצמם נבוכים מול ההגדרות והשמות הניתנים לסוגי השמן השונים על ידי יצרנים שונים.
מעט מידע בסיסי להבנת תהליכי זיקוק שמן הזית וסוגיו יתרמו להבנת הנושא.
שיטת הכבישה מופיעה על התוית.
ולהלן הסבר קצר על השיטות הנפוצות:
כבישה קרה.
הזיתים המרוסקים מושמים בסלי רשת ומונחים אחד מעל השני ואז נלחצים במכבש הידראולי עד יציאת המיץ. השמן מופרד מהמיץ בצנטרפוגה. אין שימוש בחימום, זהו השמן הנקרא virgin, האמיתי.
Extra Virgin.
תוית בשם זה מבטיחה כי דרגת החומציות של השמן היא פחות מ 1%. זהו שמן המורכב מזן אחד של זיתים השומר על טעם קבוע. אין מהילה עם סוגים אחרים של שמן זית. זהו שמן בעל דרגת טיב הגבוהה ביותר.
Affiorato
שמן איטלקי מסוג ה Virgin Extra , אשר לא הופק בלחיצה הידראולית אלא הופק מהגרה של השמן מהסלים שהונחו אחד מעל השני ונלחצו מהמשקל העצמי שלהם.
זהו השמן הטבעי ביותר שניתן להשיג, הוא עכור מעט ועם מעט שאריות זית אולם עם כל המרכיבים התזונתיים המיוחסים לשמן זית.
שמן זית מזוקק.
תהליך זה מסיר את הצבע והטעם האופיניים לשמן הזית בסיוע חום וכימיקלים. בדרך כלל גם מורכב מעירבוב סוגים שונים של שמן ומעט Extra Virgin.
זהו השמן שמשתמשים בדרך כלל בטיגון בגלל אופיו ה"קל" וטעמו המתון.
By Poyraz 72 (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- רוטב עגבניות [אבי מ.] - רוטב עגבניות בסיסי.
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- Fritata (חביתה) תפו"א [אבי מ.] -
- קציצות סבתא עם רוטב חזרת [אבי מ.] - קציצות בשר בסיגנון מענין.
- קבב טוניסאי אסלי [מירי 1] - קבב לצלייה על האש
- פונדנט שוקולד [אבי מ.] -
- בצק לפיצה [SARIT] - מבצק רך במיוחד