מתכון לסופגניות מתוקות
סופגניות מתוקות לחנוכה, עם ריבה ושבבי קליפת תפוז לטוויסט מעניין.
מצרכים
500 גרם קמח שמרים
40 גרם סוכר
140 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
2 ביצים
1 חלמון
רבע כפית גרדת לימון או תפוז
קורט מלח
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, סוכר, ביצים, חלמון, גרדת לימון ומלח.
2. מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים.
6. מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ
7. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן ומרווחים של כ- 3 ס"מ .
8. משמנים מעט את הכדורים על מנת למנוע התייבשות.
9. מתפיחים שוב כ -45 דקות עד להכפלת הנפח.
10. מחממים בסיר רחב שמן לחום בינוני נמוך.
11. מטגנים כ4 עד 5 סופגניות בכל פעם 5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
12. מעבירים לנייר סופג. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
מצרכים
500 גרם קמח שמרים
40 גרם סוכר
140 מ״ל חלב
50 מ״ל שמן קנולה
2 ביצים
1 חלמון
רבע כפית גרדת לימון או תפוז
קורט מלח
שמן קנולה לטיגון
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר מניחים את החלב, סוכר, ביצים, חלמון, גרדת לימון ומלח.
2. מערבבים במהירות נמוכה כדקה.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
4. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כ-10 דקות.
5. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים.
6. מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים בקוטר של כ – 3 ס"מ
7. מניחים על מגש עם נייר פרגמנט משומן ומרווחים של כ- 3 ס"מ .
8. משמנים מעט את הכדורים על מנת למנוע התייבשות.
9. מתפיחים שוב כ -45 דקות עד להכפלת הנפח.
10. מחממים בסיר רחב שמן לחום בינוני נמוך.
11. מטגנים כ4 עד 5 סופגניות בכל פעם 5 דקות מכל צד, עד להזהבה.
12. מעבירים לנייר סופג. ממלאים בריבה ומפזרים אבקת סוכר.
שפה: עברית ::: 711
עוד ווידאו
- פלאפל גבינה
השף ברק חורש מציג שלב אחר שלב לחמניות גבינה. קטע ז
- קציצות בשר מרוקאיות
בשר אנגוס שופרסל בשר ברק טחון - נתח פילה מדומה (6
- חומוס ביתי
חומוס ביתי קל להכנה, טעים ובריא ללא חומרים משמרים
- עגבניות - השימוש והשימור
עגבניה חשובה מאוד לבריאות.
- לחם ללא לישה ב-10 דקות
כיצד מכינים לחם ללא צורך בלישה - תוך 10 דקות עבודה
- אורז מטוגן עם שרימפס
בצורה הפשוטה ביותר.
- חצילים מטוגנים
מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ
- עוף במרינדת דבש ותבלינים עם אורז בסמטי
אבנר לסקין מלמד איך מכינים עוף שלם בתנור עם אורז ח
- טריזי תפוח אדמה מתובלים
- פנקייקס אווריריים
מהיר הכנה. ביצים, חלב, קמח, אבקת אפיה, וניל, סוכר
קטגוריות
תגובות אחרונות
1090 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינת מסקרפונה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה
- חביתיות - בלינצ'ס [אבי מ.] -
- רוגלאך ללא שמרים [אבי מ.] -
- סלט תפוחי אדמה כפרי [אבי מ.] -
- שעועית ירוקה עם שומשום [אבי מ.] -
- מרק עגבניות [אבי מ.] -
- פשטידת קישואים מוקרמת [אבי מ.] -