Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 17:28
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט שעועית גרוזיני מיוחד לחג

ננה שרייר (ננוצ'קה) במתכון חגיגי ומיוחד לסלט שעועית גרוזיני -צולם לפרויקט 'סימנים' לראש השנה- פרויקט על טעמים וזיכרונות לראש השנה של אתר בית אבי חי.
שפים מובילים מבשלים פרשנות אישית לסימני ראש השנה. לעוד מתכונים, סרטים וכתבות הכנסו לפרויקט סימנים באתר האינטרנט של בית אבי חי
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
שנה טובה!


המתכון המלא:
סלט שעועית גרוזיני
רכיבים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה 
1 בצל אדום בינוני
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח אטלנטי
כפית מלח גרוזיני
1/3 כוס חומץ או לימון
1/3 כוס שמן תירס
צרור כוסברה
כוס אגוזי מלך
שיני שום - 1 או 2 לפי הטעם

אופן הכנה: 
1. משרים את השעועית 12-24 שעות , רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה
2. מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית
3. פורסים את הבצל האדום לטבעות 
4. קוצצים גס את השום 
5. שוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות כך שחלק מהם הופכים כמעט לאבקה ומוסיפים לקערה
5. מתבלים במלח אטלנטי, מלח גרוזיני ופלפל שחור
6. מוסיפים את השמן והחומץ
7. מערבבים את הכל יחד ומגישים
אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה
לעוד מתכונים כנסו לפרויקט
http://musaf.bac.org.il/project/symnym

**צילום ועריכה פילטר הפקות
שפה: עברית ::: 808
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר