Pesto
תפריט
א', 28 מאי 2017, 21:31
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיצה כשרה לפסח

קלה מאוד להכנה - מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ

לבצק:
1.3/4 כוסות קמח מצה. =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה.
1/2 כוס קמח תפוחי-אדמה. =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
1 ביצה.
1/2 כפית מלח.
1/3 כוס שמן או קנולה, או שמן זית,או שמן אגוזים=מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
3/4 כפית אבקת אפייה.
1 כוס מים רותחים =מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

 
לערבב הכל ביחד לבצק מעט דביק.
לקחת תבנית תנור בגודל-35X35 ס"מ.
לפזר על התבנית כ-2 כפות שמן זית ,
ולשטח את הבצק באופן אחיד על התבנית.
לקחת חצי קופסה רוטב פיצה סמיך מוכן -גם רוטב סמיך לפסטה או לזניה מתאים.
לערבב חצי קופסה עם 2 כפות שמן זית ולערבב.
למרוח על הבצק כ-5-6 כפות רוטב,
לפזר מעל כ-250 גרם גבינה צהובה,
לפזר מעל חצי קופסה טבעות זיתים מסוננים.
לפזר מעל קצת תבלין אורגנו, או טימין ואורגנו טרי.
לחמם תנור לחום גבוה כ-180 מעלות ולאפות כ-20 דקות, התחתית חייבת להיות קריספית וזהובה.
אם החלק העליון של הפיצה כבר זהוב, ותחתית הפיצה עדיין לא אפויה. לאפות את הפיצה בחום תחתון של התנור כ-5-7 דקות עד אשר הפיצה  זהובה וקריספית בתחתית.
שפה: עברית ::: 959
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר