Pesto
תפריט
ב', 20 פבר 2017, 17:52
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רבועיות בציפוי קרמל אגוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5947   

רבועיות בציפוי קרמל אגוזים
30 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
150 גר'  חמאה
1/2 כוס  שמנת מתוקה
2 כוסות  סוכר
4   ביצים
1/2 2 כוסות  קמח
1 כף   אבקת אפיה
1/2 כפית  מלח
לציפוי:
1 כוס דחוסה סוכר חום
1 כוס   פקאנים קצוצים
50 גר'  חמאה מומסת
1/2 כוס  שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית 22X33 בנייר אפיה ומשאירים שוליים מעבר לדפנות לשליפת העוגה לאחר האפיה.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. מחממים בסיר קטן את החמאה והשמנת עד להמסת החמאה, מסירים מהאש ומניחים בצד.
    בקערה מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ואוירירת, מוסיפים תוך כדי הקצפה את החמאה, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  5. מוציאים מהתנור ומעבירים את התנור למצב גריל.
  6. מערבבים את חומרי הציפוי בקערה לתערובת אחידה, מורחים על העוגה ומחזירים  לתנור בשלב הגבוה של התנור ל-4-2 דקות או עד שהציפוי מבעבע.
  7. מוציאים מייד ומצננים לחלוטין על רשת לפני חיתוך למרובעים.
הערות
  • ניתן להחליף את הפקאנים בכל סוג אגוז אחר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
כנראה שהיה צורך להאריך מעט את זמן האפיה, העיקר שהיה טעים.
9
השתמשתי בריץ לקפה (לא שמנת להקצפה) והעוגה יצאה רטובה. אבל בכל זאת לא נשאר פירור
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - תבנית 22X33, זאת איננה עוגה, אלו מרובעיות וטבען שאינן גבוהות.
7
היי
באיזה מספר תבנית צריך לאפות את העוגה? והאים היא יוצאת גבוהה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא הרבה סוכר כי זה המתכון, מנסים ומתאימים את המתיקות לפי הטעם.
5
2 כוסות סוכר? זה נראה לי המון, העוגה לא תצא מתוקה מידי? האם אתה חושב שכוס אחת תספיק?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא ניסיתי אבל בעוגה אין בעיה להחליף את החמאה במחמאה, להגדיל את הכמות ל-200 גר' ולהחליף את השמנת במיץ...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא טעות, 1 כף מדידה אבקת אפיה = 3 כפיות, בדיוק מה שנחוץ במתכון.
1
כף אבקת אפיה? זו לא טעות?

רבועיות בציפוי קרמל אגוזים

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 30 Ingredients: 150 גר'  חמאה1/2 כוס  שמנת מתוקה2 כוסות  סוכר4   ביצים1/2 2 כוסות  קמח1 כף   אבקת אפיה1/2 כפית  מלחלציפוי:1 כוס דחוסה סוכר חום1 כ...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית 22X33 בנייר אפיה ומשאירים שוליים מעבר לדפנות לשליפת העוגה לאחר האפיה.מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.מחממים בסיר קטן את...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר