Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:40
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי לימון שקדים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7329   

פאי לימון שקדים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לבצק הפאי:
1/4 1 כוסות קמח
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/8 כפית מלח
3 כפות אבקת סוכר
3 כפות מי קרח
מעט חלבון
למלית:
3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמנת מתוקה
4 חלמונים גדולים
2 ביצים גדולות
1/2 כוס מיץ לימון טרי מסונן
2 כפיות גרידת קליפת לימון
דרך הכנה
  1. מניחים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח בקערת מעבד מזון, מפעילים למספר שניות.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומפעילים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים 2 כפות מים קרים ומפעילים בפולסים עד להתגבשות בצק, אם יש צורך מוסיפים עוד כף מים, לא לעבד יתר על המידה.
  4. אוספים ומהדקים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון ומקררים שעה במקרר.
  5. מוצאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח לעיגול, מרפדים תבנית פאי 24-26 תחתית ודפנות, מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג, מניחים רדיד אלומיניום או נייר אפיה בתבנית צמוד לבצק, מניחים מעל שעועית יבשה כמשקולת בגובה התבנית ומכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל-180° כ-10 דקות, מוציאים ומסירים את רדיד האלומיניום, מחזירים להמשך אפיה של עוד 5 דקות, מוציאים ומורחים מעט חלבון טרוף על פנים הקלתית, מחזירים לאפיה של עוד 2 דקות עד להתקשות החלבון, מוציאים ומצננים על רשת.
  6. בקערה מערבבים היטב את החלמונים, הביצים, השמנת והסוכר, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבים היטב לתערובת ללא גושים, מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת קליפת הלימון.
  7. יוצקים לתחתית האפויה ומטלטלים מעט להוצאת בועות אויר.
  8. מכניסים לאפיה של כ-30 דקות, המלית צריכה לתפוח מעט בשוליים ולהיות יציבה במרכז.
  9. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת צינון.
  10. להגשה, פורסים מנה ומפזרים מעל מעט סוכר, צורבים בעזרת מבער או בגריל בתנור בשלב העליון עד שהסוכר הופך לקרמל.
  11. מגישים מייד.
הערות
  • להשתמש בשקדים טחונים דק מאד, מעין קמח.
  • אפשר להגיש גם ללא שכבת הקרמל מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
אי אפשר להחליף חמאה בשמן באופן גורף, זה מאוד תלוי במתכון. ראי לוח המרות וקראי על הכנת עוגות כאן באתר.
1
vered100 (מקצוענ/ית)
יש לי איזשהו מתכון של פאי לימון ויש בו חמאה השאלה אם אני יכולה להחליף בשמן? (אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה,...»»

פאי לימון שקדים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבצק הפאי:1/4 1 כוסות קמח120 גר' חמאה חתוכה לקוביות1/8 כפית מלח3 כפות אבקת סוכר3 כפות מי קרח מעט חלבוןלמלית:3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים3/4 כוס סו...... Directions:
מניחים את הקמח, אבקת הסוכר והמלח בקערת מעבד מזון, מפעילים למספר שניות.מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומפעילים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.מוסיפים 2 כפות מים קרים ומפעילים ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.