Pesto
תפריט
ה', 30 מרץ 2017, 01:53
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת "עוקץ הדבורה"

עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22926   

* By Mufi69 (Self-photographed), via Wikimedia Commons
עוגת
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9.3
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
גירסת בצק שמרים:
1/4 2 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים
6 כפות סוכר
1/2 כוס חלב חמים
60 גר' חמאה רכה
1 ביצה
קורט מלח
גירסת בצק בחוש:
3/4 1 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
120 גר' חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
לציפוי קרמל שקדים:
100 גר' חמאה
3/4 כוס סוכר
150 גר' שקדים פרוסים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שמנת מתוקה
למלית קלת הכנה:
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
3/4 1 כוסות חלב
2 מיכלי שמנת מתוקה
למלית קרם מבושל:
1/2 2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
3 ביצים מופרדות
1 כוס חלב
1/2 כפית תמצית שקדים
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
  1. לגירסת בצק שמרים - מערבבים את השמרים בחלב להמסה, מוסיפים לקמח ומתחילים לערבב, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת בצק רך, ולשים כ-5 דקות, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  2. לגירסת בצק בחוש - מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, בקערה נוספת מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את הבצק שנבחר לתבנית 26, משטחים בתבנית, לבצק בחוש יוצקים את הציפוי לאחר 10 דקות אפיה, לבצק שמרים מניחים לתפיחה נוספת עד הכפלת הנפח.
  4. לציפוי - מניחים את כל חומרי הציפוי בסיר קטן, מחממים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לבשל עוד דקה ומסירים מהאש, יוצקים על הבצק בתבנית.
  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190° לאפיה של כ-25 דקות או עד לשחמה יפה של הציפוי, מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות, לגירסת העוגה הבחושה אופים כ-40 דקות ועד להשחמת הציפוי ובדיקה בעזרת קיסם, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  6. לקרם המילוי קל הכנה - מערבבים את החלב והאינסטנט פודינג בקערת מיקסר או בקערה רגילה, מקציפים עד לקבלת קרם סמיך, מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמנת ומקציפים לקרם קשה ויציב.
  7. לקרם מילוי מבושל - מערבבים בקערה את הסוכר, הקורנפלור ובחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים, מחממים את החלב עד לפני רתיחה, יוצקים את החלב החם לתערובת החלמונים בזילוף וערבוב תמידי, ממערבבים היטב ומחזירים את התערובת לסיר, מחממים על להבה נמוכה בבחישה מתמדת עד להסמכת התערובת, לא להביא לרתיחה !, מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות ומערבבים, מניחים נייר שעווה על פני הקרם ומעבירים למקרר לקרור מוחלט.
  8. חוצים את העוגה הקרה לשניים, מניחים את השכבה ללא הציפוי חזרה בתבנית, מורחים את הקרם על השכבה התחתונה בגובה אחיד, מניחים את השכבה העליונה כשציפוי האגוזים כלפי מעלה, מהדקים קלות, מעבירים למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות.
  9. מוציאים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
25
ציון 10
הכנתי את העוגה לפי גירסת בצק בחוש עוגה מאוד מוצלחת וטעימה , לדעתי יש להכפיל את המצרכים בבצק הבחוש כך...»»
24
ציון 10
עוגה מעולה!!!!
23
ציון 8
הכנתי את העוגה 3 פעמים וכולם מאוד אהבו. אולם לפי גירסת הבצק הבחוש היא יוצאת דקה וקשה לחצות אותה, לכן...»»
22
ראובן מ. (עורך)
שמרי במקרר או חפשי מתכון המשתמש רק בחלבונים.
21
במתכון כתוב 3 ביצים מופרדות אבל אין התייחסות לחלבונים!
מה עושים איתם?
20
א. אני ממש לא בקטגוריה של קונדיטור (הלוואי...).
ב. זה אכן מה שאני עושה עכשיו.
תודה ולילה טוב
19
ראובן מ. (עורך)
כשלקונדיטור לא מצליחה עוגה הוא לא חושב הרבה - ישר לפח, ועושים מיד חדשה.
18
מישהו ער עכשיו? איך הסתבכתי....בדר"כ אני אופה יופי של עוגות.....עכשיו היא בתנור רובה נראית אפוי, אבל...»»
17
ממש ממש אסון: הוצאתי את העוגה הבחושה לאחר 10 דקות. יצקתי הציפוי - העוגה עדיין רכה מדי = חלק שקע באמצע...»»
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
50% מים.
15
ברנדי (במטבח)
אבי, שלום,
קניתי בסיס לקצפת ריצ', מוכרים אותה אצלינו בכוסות חד פעמיות, כמה מים עלי להוסיף לכוס אחת בסיס לקצפת?
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יוצקים על הבצק בתבנית לאחר 10 דקות אפיה, תוקן במתכון.
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך בסירופ במתכון המקורי, ניתן תמיד להרטיב את השכבה התחתונה בסירופ, הכל לפי הטעם.
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע מה אכלת בירושלים, הבצק המקורי הוא גירסת בצק השמרים למרות שבארץ פחות אהוב.
10
לאחר ששלחתי את ההודעה הקודמת חיפשתי גם בוואלה ומצאתי ושם מוסיפים גם סירופ האם יש צורך בסירופ? תודה וסליחה על כל השאלות
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט כן, כל סוג אגוזים.
7
האם אני יכולה להוסיף לציפוי גם פקאנים או לחילופין אגוזים? תודה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הגירסה הראשונה היא המקורית - בצק שמרים, לא בדיוק לטעם הישראלי לכן הבאתי גם גירסה קלה יותר.
5
הי!
על איזה בצק אתה ממליץ בעוגה הזו? הראשון או השני?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במקרה לא.
3
האם במלית הקרם המבושל לא חסרה במקרה חמאה?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת, תיקנתי בהוראות ההכנה, את העוגה אופים עד להשחמת הציפוי ובדיקה עם קיסם.

חוצים את העוגה,...»»
1
הוראות ההכנה של העוגה לא ברורות מספיק.באיזה חום אופים את העוגה הבחושה?רק 25דק'?אופים את הבצק הבחוש יחד עם הציפוי?מחכה לתשובה

עוגת "עוקץ הדבורה"

By Published: עוגה קרם מגרמניה, גירסת בצק שמרים או בגירסת בצק בחוש במלית קרם קל הכנה או בקרם המקורי המבושל. מאת אבי מ. 4.65 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: גירסת בצק שמרים: 1/4 2 כוסות קמח 1 כף שמרים יבשים 6 כפות סוכר 1/2 כוס חלב חמים 60 גר' חמאה רכה 1 ביצה קורט מלח ...... Directions:
לגירסת בצק שמרים - מערבבים את השמרים בחלב להמסה, מוסיפים לקמח ומתחילים לערבב, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת בצק רך, ולשים כ-5 דקות, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר