Pesto
תפריט
ג', 23 אוק 2018, 20:22
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פשטידת תפוחי אדמה וכרישה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11038   

פשטידת תפוחי אדמה וכרישה
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות
 
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 תפו"א מתוק קלוף
4 תפו"א בינוניים קלופים
1 כרישה גדולה, החלק הלבן בלבד
5 ביצים
4 כפות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות פירורי לחם
30 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית פיירקס בגודל 25X25.
  2. פורסים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
  3. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את תפוחי האדמה והבטטות עד להזהבה קלה, ניתן לעשות זאת גם בסיר טיגון עמוק, מוציאים על נייר מגבת לספיגת השמן, מעבירים לקערה.
  4. מטגנים באותה מחבת את הכרישה עד לשקיפות, מוציאים ומעבירים לקערת תפו"א..
  5. טורפים בקערה את הביצים, השמנת והקמח לתערובת חלקה, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומוסיפים לתערובת תפוחי האדמה בקערה.
  6. מערבבים בעדינות לציפוי ויוצקים לתבנית המשומנת, משטחים מעט ומפזרים מעל את פירורי הלחם, מפזרים מעל את קוביות החמאה.
  7. מכניסים לתנור לאפיה של כ-30 דקות עד להשחמה קלה של הפשטידה.
  8. מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך וההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כרישה - פראסה, ירק דומה לבצל ירוק אבל גדול ועבה.
5
סליחה על הבורות: מה זה כרישה????
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בפשטידות ניתן להשתמש בשמנת 15% לבישול אבל עם שמנת 38% הפשטידה עשירה יותר אם אין גבינות בתערובת.
3
מירי 1 (מקצוענ/ית)
אבי שלום!
יוצא לי לראות בהרבה מתכונים שמנת מתוקה. שאלתי היא האם יש לקנות שמנת 15% לבישול או שמנת...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ראשית, לא כל פשטידה ניתן להמיר לפרווה, במיוחד אם מרכיב בסיסי שבה היא גבינה כמו במתכון מעלה.

ניתן...»»
פשטידת תפוחי אדמה וכרישה By , 2005-06-19T06:06:44+03:00 פשטידת תפוחי אדמה וכרישה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן זית1 תפו"א מתוק קלוף4 תפו"א בינוניים קלופים1 כרישה גדולה, החלק הלבן בלבד5 ביצים4 כפות קמח1 מיכל שמנת מתוקה1 כוס גבינה צהובה מגורדתמ... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית פיירקס בגודל 25X25.פורסים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.מחממים את השמן במחבת, מטגנים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר