Pesto
תפריט
ב', 23 אוק 2017, 03:21
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

רולדת וניל

רולדת טורט וניל במלית ריבה או קצפת.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12716   

רולדת וניל
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
למלית:
ריבה טובה או קצפת
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-190°, מניחים ומשמנים נייר אפיה בתבנית 30X45 או בתבנית תנור.
  2. מנפיחם את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החלמונים לקציפה בהיר, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד קבלת קציפה אוורירית וסמיכה.
  4. מנפים את תערובת הקמח מעל תערובת החלמונים בשתי מנות ומקפלים לתערובת לאחר כל הוספה.
  5. בקערת מיקסר או קערה רגילה בעזרת מקצף ידני מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא יבש.
  6. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת החלמונים.
  7. יוצקים את התערובת על נייר האפיה, בעזרת מורחן משטחים בעדינות את התערובת בגובה שווה על כל שטח הנייר.
  8. מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד להזהבה וקפיציות של הבצק.
  9. מפזרים מעט אבקת סוכר על מגבת מטבח גדולה מגודל הרולדה, מוציאים את הרולדה מהתנור והופכים על המגבת ומקלפים את נייר האפיה.
  10. מגלגלים את הבצק עם המגבת מהצד הצר(30 ס"מ) לכרוכית, מניחים לצינון מלא.
  11. פותחים את הרולדה, מורחים שכבת ריבה טובה בעובי 1/2 ס"מ על הרולדה ומגלגלים שוב.
  12. מניחים בצלחת הגשה עם תפר החיבור מתחת וזורים אבקת סוכר מעל.
  13. למלית קצפת, מקציפים 3 מיכלי שמנת מתוקה עם 6 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מורחים בגובה שווה על הכרוכית ומגלגלים, אם רוצים מותרים מעט קצפת לציפוי הכרוכית.
הערות
  • אם ממלאים בקצפת ניתן לפזר מעט פירות טריים קצוצים מעל הקצפת לפני הגילגול הכרוכית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
19
אפשר למרוח על נייר האפיה מעט שמן ואז יותר קל לגלגל וגם להוריד את נייר האפיה.
אצלנו בבית לא כל כך...»»
18
כשניסיתי לגלגל בסיס הרולדה נשבר.
בזמן האפיה בדקתי אם המקרם הוא קפיצי והוצאתי
מהתנור הפכתי...»»
17
ראובן מ. (עורך)
מה קרה כשניסית לגלגל? אם המרקם לא היה גמיש/קפיצי מדי, סביר שהתערובת לא הייתה אוורירית או נאפתה יותר מדי זמן.
16
שלום,
ניסיתי מתכון אחר של רולדה המבוסס על 4 ביצים
ולא הצלחתי לגלגל את הרולדה.
אשמח לדעת...»»
15
ציון 10
אבי הכנתי ולא יצא טעים יש לי רולדה ב7 דקות אוורירית!שהיא ממש יותר טובה...אעלה לאתר עוד מעט
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן לתבנית גדולה, להניח נייר אפיה בתחתית.
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב - "בקערת מיקסר או קערה רגילה בעזרת מקצף ידני" בוודאי שניתן לבקציף בקערת המיקסר.
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להכין קצפת יציבה מ-2 קופסאות שמנת להקצפה + 5 כפות אבקת סוכר, למרוח על הבצק המקורר, לחתוך תותים לרבעים...»»
11
הי אבי אין לי מקצף ידני רק מיקסר מה לעשות? תודה רבה רבה
10
הי אבי האם ניתן להוסיף תותים ואם כן איך ובאיזה שלב? תודה רבה רבה
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל ריבה/קונפיטורה טובה לפי הטעם.
8
ברנדי (במטבח)
באיזו ריבה כדאי להשתמש?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט.

רולדת וניל

By Published: רולדת טורט וניל במלית ריבה או קצפת. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר1/2 1 כפיות תמצית וניל3/4 כוס סוכר1 כוס קמח1/2 כפית אבקת אפיה1/4 כפית מלחלמלית:ריבה טובה או קצפת...... Directions:
מחממים את התנור ל-190°, מניחים ומשמנים נייר אפיה בתבנית 30X45 או בתבנית תנור.מנפיחם את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.בקערת מיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החלמונים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר