Pesto
תפריט
ב', 20 נוב 2017, 23:01
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קרם קרמל בטעם קפה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3621   

קרם קרמל בטעם קפה
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» קפה
 
מרכיבים
לרוטב הקרמל:
200 גר' סוכר
1/2 כוס מים
לקרם:
900 מיל' חלב
50 גר' סוכר
1 כף קפה נמס
6 ביצים (מס' 2)
1 כף ליקר קפה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
  1. מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן, מחממים בבחישה על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, ברגע שהסוכר נמס ממשיכים לבשל ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מהאש ומניחים כדקה.
  2. יוצקים/מחלקים את הקרמל על תחתית 8 כלים חסיני חום אישיים, מניחים את הכלים בתבנית אפיה עם דפנות שתכיל את כולם.
  3. מחממים את התנור ל-175°.
  4. מחממים את החלב בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את הסוכר והקפה נמס, מחממים עד לפני רתיחה ומסירים מהאש.
  5. טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים לביצים מעט מהחלב החם ובוחשים היטב, מחזירים את התערובת לסיר החלב ומערבבים, מוסיפים את הליקר ותמצית הוניל ומערבבים.
  6. יוצקים/מחלקים בעזרת מצקת את התערובת לכלים האישיים על הקרמל, מכסים כל כלי ברדיד אלומיניום, יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה מסביב הכלים האישיים ובגובה 2/3 גובה הכלים.
  7. אופים כ-45 דקות או עד להתייצבות הקרם, מוציאים ומצננים.
  8. מעבירים למקרר ומקררים 6 שעות, רצוי למשך לילה.
  9. להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית האישית, מניחים מעל צלחת הגשה והופכים.
הערות
  • ניתן להכנה גם בתבנית פאי 24 לא מתפרקת עם דפנות גבוהות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
ולהמתיק. אכן.
1
אין לי אפשרות להשיג כאן ליקר קפה. האם ניתן להמיר במעט אלכוהול ואבקת קפה נמס?

קרם קרמל בטעם קפה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לרוטב הקרמל:200 גר' סוכר1/2 כוס מיםלקרם:900 מיל' חלב50 גר' סוכר1 כף קפה נמס6 ביצים (מס' 2)1 כף ליקר קפה1 כפית תמ...... Directions:
מניחים את הסוכר והמים בסיר קטן, מחממים בבחישה על להבה בינונית עד להמסת הסוכר, ברגע שהסוכר נמס ממשיכים לבשל ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, מסירים מהאש ומניחים כדקה.יוצקים/מחלקים את הקרמ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר