Pesto
תפריט
ב', 17 דצמ 2018, 13:04
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פונדו גבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6010   

פונדו גבינה
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» ארוחה קלה
 
מרכיבים
50 גר' חמאה
1 כף קמח
2 כוסות יין לבן
200 גר' גבינת אמנטל מגורדת
200 גר' גבינת גרוייר מגורדת
100 גר' גבינת ברי חתוכה לחתיכות
פלפל לבן לפי הטעם
שן שום
בגט פרוס, וכל פרוסה חתוכה ל-4 קוביות 
מתקן לפונדו עם סיר מתאים, פתילה ומזלגות לפונדו
דרך הכנה
  1. חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את פנים הסיר.
  2. על כיריים, ממיסים את החמאה בסיר הפונדו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את היין ובוחשים עד לקבלת מרקם של רביכה, אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט חלב.
  4. מוסיפים את הגבינות תוך כדי בחישה, מעט בכל פעם בכדי לקבל המסה מושלמת, מוסיפים את הפלפל, ממשיכים לחמם עד לפני רתיחה.
  5. מניחים את הסיר על מתקן הפונדו כשהפתילה בוערת.
  6. לגיוון ניתן להוסיף את כל אחד מהתוספות הבאות או את כולן:
    2 כף עירית קצוצה דק
    1/2 כפית עלי טמין טרי קצוצים
    קורט אגוז מוסקט

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה שמיוחד זה שזה פונדו גבינה והתמונה נמצאת למעלה.
1
ברנדי (במטבח)
מה מיוחד במתכן לפונדו, אולי אפשר לצרף תמונה?
פונדו גבינה By , 2005-06-07T16:06:41+03:00 פונדו גבינה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 50 גר' חמאה 1 כף קמח2 כוסות יין לבן200 גר' גבינת אמנטל מגורדת200 גר' גבינת גרוייר מגורדת100 גר' גבינת ברי חתוכה לחתיכותפלפל לבן לפי הטעםשן שוםבגט פרוס, ... Instructions: חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את פנים הסיר.על כיריים, ממיסים את החמאה בסיר הפונדו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב.מוסיפים את היין ובוחשים עד לקבלת מרקם של רביכה, אם התערובת ס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר