Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 16:04
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי ריויון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3625   

פאי ריויון
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או קפה
 
מרכיבים
לתחתית:
3/4 1 כוסות קמח
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
3 כפות סוכר
2 כפות מים
למלית:
1/2 1 כוסות סוכר
3 כפות קמח
3 ביצים טרופות
30 גר' חמאה מומסת
1/2 1 כוסות ריויון
2 כפיות תמצית וניל טובה
דרך הכנה
  1. הכנת התחתית, מנפים לקערה את הקמח והסוכר ומערבבים.
  2. חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח, מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים הקרים ומעבדים לבצק, לא ללוש יתר על המידה בכדי לא לפגום בפריכות הבצק, ניתן להכין את הבצק במעבד מזון - מפעילים בפולסים רק עד שהחומרים מתאחדים.
  3. משטחים מעט את הבצק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לחצי שעה.
  4. מוצאים את הבצק למשטח מקומח, בעזרת מערוך משטחים לעובי של 1/2 ס"מ בגודל תבנית פאי 24, לתחתית ושוליים (30 ס"מ).
  5. מחממים את התנור ל-180°.
  6. בקערה מערבבים את הסוכר והקמח, מוסיפים את הביצים והחמאה ומערבבים.
  7. מוסיפים את הריויון ומיץ הלימון ומערבבים היטב לתערובת ללא גושים.
  8. יוצקים על התחתית בתבנית ומכניסים לתנור בשלב המרכזי לאפיה של 50 דקות עד שעה או עד שמלית הפאי מתייצבת וסכין הננעץ במרכזה יוצא נקי,
  9. מוציאים ומצננים על רשת 30 דקות.
  10. מאחסנים במקרר למשך לילה לפני ההגשה.
  11. מגישים עם פירות יער ליד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
אם רוצים את הטעם והצבע הלימוני: 100 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי. לארומה בלבד: 1 כפית לימון
1
בסעיף 7 כתוב שמוסיפים רויון ומיץ לימון אך במרכיבים לא מוזכר מיץ לימון אז כמה לימון?

פאי ריויון

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית: 3/4 1 כוסות קמח150 גר' מרגרינה או חמאה1 ביצה3 כפות סוכר2 כפות מים למלית:1/2 1 כוסות סוכר3 כפות קמח3 ביצי...... Directions:
הכנת התחתית, מנפים לקערה את הקמח והסוכר ומערבבים.חותכים את המרגרינה או החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח, מבליעים את המרגרינה בקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והמים ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר