Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 18:47
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת לימון

עוגת בחושה לימונית לחה מועשרת בשקדים טחונים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6128   

עוגת לימון
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים
 
מרכיבים
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר
1 כף גרידת קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס שמנת חמוצה או יוגורט
3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
לסירופ:
1/2 כוס מיץ לימון טבעי
3/4 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית מעוטרת חלולה בקוטר 24.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. מקציפים את החמאה מעט לקבלת חמאה אורירית, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקמיף עד לקבלת תערובת בהירה וקלה (בעזרת וו הגיטרה במיקסר או בכף עץ ידנית).
  4. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצים אחת אחת ואת גרידת קליפת הלימון ותמצית הוניל.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח בערבוב ידני לסירוגין עם השמנת.
  6. מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים היטב.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים.
  8. מכניסים לאפיה של כשעה או עד שהעודה משחימה קלות וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  9. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
  10. מערבבים את החומרי הסירופ בסיר קטן ומחממים עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש, מנקבים מעט בעזרת קיסם את קרום העוגה ויוצקים בעדינות את הסירופ על העוגה כשהיא עדיין בתבנית לספיגת הסירופ בעוגה.
  11. מניחים לצינון נוסף ומשחררים מהתבנית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
לא מתאים במקרה הזה
3
יש אפשרות להחליף את המרגרינהחמאה בשמן? מה הכמות? תודה.
2
האם ניתן להחליף את היוגורט במשהו אחר, אני רוצה שהעוגה תהיה פרווה
1
כתבתם נלהוסיף שמנת ומים, ואין במתכון שמנת ומים נא עדכנו . תודה

עוגת לימון

By Published: עוגת בחושה לימונית לחה מועשרת בשקדים טחונים. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה1 כוס סוכר1 כף גרידת קליפת לימון1 כפית תמצית וניל4 ביצים 1/2 2 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה1 כפית אבקת סודה לשתיה1/2 כפית מלח...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית מעוטרת חלולה בקוטר 24.מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח לקערה, מניחים בצד.מקציפים את החמאה מעט לקבלת חמאה אורירית, מוסיפי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר