Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 10:38
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פיטיבייה

מאפה צרפתי, בצק עלים במלית קרם שקדים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5924   

פיטיבייה
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים

500 גר' בצק עלים מופשר
קרם שקדים:
150 גר' שקדים מולבנים
150 גר' סוכר
150 גר' חמאה רכה
3 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר שקדים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים


דרך הכנה
  1. מכניסים את השקדים והסוכר לקערת מעבד מזון עם להב המתכת, מפעילים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
  2. מוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי פעולת המעבד.
  3. מוסיפים את הביצים, הקמח והליקר, מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. מעבירים את הקערה למקרר לשעה מכוסה בניילון.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 4 מ"מ.
  6. חותכים שני עיגולים, האחד בקוטר 24 ס"מ והשני בקוטר 26 ס"מ, מורחים מעט ביצה טרופה על העיגול הקטן על רצועה של 3 ס"מ בהיקף.
  7. מניחים את העיגול הקטן על נייר אפיה ומורחים את הקרם במרכזו ועד לפס מריחת הביצה.
  8. מניחים מעל את העיגול הגדול ומהדקים קלות את השוליים המרוחים בביצה לאטימה.
  9. מורחים את מאפה בביצה הטרופה ומעבירים למקרר לשעה.
  10. מחממים את התנור ל-190°.
  11. בעזרת קצה סכין חדה מבצעים חתכים קשתיים לעומק 2 מ"מ בלבד בכיפת המאפה, מהמרכז כלפי חוץ לא עד קצה העיגול, מבצעים חתך לעומק במרכז הכיפה לאפשר יציאת אדים.
  12. מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שהבצק תופח ומשחים.
  13. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
הערות
  • ניתן להשתמש בשקדים מולבנים טחונים, במקרה זה להוסיף את כמות הסוכר באבקה.
  • ניתן להוסיף 1 כפית תמצית שקדים לקרם.
  • לחמם מעט בתנור (לא במיקרוגל) לפני ההגשה אם המאפה קר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
הכנתי - משובח ביותר ולא מתוק מידי...

פיטיבייה

By Published: מאפה צרפתי, בצק עלים במלית קרם שקדים. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 500 גר' בצק עלים מופשרקרם שקדים:150 גר' שקדים מולבנים150 גר' סוכר150 גר' חמאה רכה3 ביצים2 כפות קמח2 כפות ליקר שקדיםלציפוי:1 ביצה טרופה עם 1 כף ...... Directions:
מכניסים את השקדים והסוכר לקערת מעבד מזון עם להב המתכת, מפעילים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.מוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי פעולת המעבד.מוסיפים את הביצים, הקמח והליקר, מעבדים ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
  • בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
  • קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
  • חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
  • תגובות כלליות [ראובן מ.] - לא ממש מתכון, אלא מקום לשיגור תגובות ובקשות כלליות
  • מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
  • עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.