Pesto
תפריט
א', 16 דצמ 2018, 06:58
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מקרוני עם גבינה

מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21475   

* תמונה להמחשה
מקרוני עם גבינה
3 מנות
בישול
עתיר קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 250 גר' מקרוני(צינורות קצרים כפופים)
  • 60 גר' חמאה
  • 1 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 כפית חרדל
  • 300 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
  1. מבשלים את המקרוני במים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים לקערה
    חסינת חום גדולה, מפזרים את החמאה מעל ומערבבים.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. מערבבים את החלב, השמנת, הביצים והחרדל בקערה קטנה, יוצקים על המקרוני בקערה,
    מפזרים מעל את הגבינה ומערבבים היטב.
  4. מכניסים לתנור, אופים 5 דקות, מוציאים ומערבבים לציפוי טוב, מכניסים שוב לאפיה של 15 דקות, מערבבים כל 5 דקות, מניחים להשחמה קלה, מוציאים ומגישים.
הערות
ניתן להוסיף לתבשיל:
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות ו/או
1 קופסה טונה קטנה מסוננת ומפוררת ו/או
1 בצל קטן קצוץ ומטוגן עד להזהבה ו/או
פרוסות קבנוס דקות/קוביות פסטרמה
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
11
ראובן מ. (עורך)
חמאה, חלב קוקוס, יוגורט... לא חסר מתחלבים.
10
רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום השמנת המתוקה
9
ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף עם מתחלב אחר, אחרת זה יוצא קצת יבש.
8
אפשר בלי החמאה?
7
ראובן מ. (עורך)
שמנת לבישול
6
שמנת מתוקה לבישול?
או שמנת להקצפה...?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר.
4
מיכלי פ (מקצוענ/ית)
אפשר בלי חרדל?
3
ציון 10
מומלץ
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אל-דנטה...על השן, משמעות המונח בישול לא עד ריכך מלא אלא עד לדרגה שהפסטה מעט נגיסה.
1
מה זה דרגת אל-דנטה?
מקרוני עם גבינה By , 2005-03-28T16:05:07+02:00 מקרוני עם גבינה מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 3 Tags: none Ingredients: - 250 גר' מקרוני(צינורות קצרים כפופים) 60 גר' חמאה 1 כוס חלב 1/2 כוס שמנת מתוקה 2 ביצים טרופות 1/2 כפית ... Instructions: מבשלים את המקרוני במים מומלחים קלות עד לדרגת אל-דנטה, מסננים ומעבירים לקערה חסינת חום גדולה, מפזרים את החמאה מעל ומערבבים. מחממים את התנור ל-170 מעלות. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר