Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 01:54
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לפתן פירות יבשים וטריים

ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10317   

לפתן פירות יבשים וטריים
10 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך

דרך הכנה
  1. מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
  2. יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
  3. מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
  4. מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
  5. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
  • ניתן להכין רק עם פירות יבשים.
  • ניתן לעבות את תערובת הנוזלים במעט קורנפלור מהול במים, מוסיפים ומביאים לרתיחה בבחישה.
  • להתאים את כמות הסוכר לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
במקום תפוחי עץ ואגסים, אני משתמשת בתפוחי עץ מיובשים.
לעיבוי הליפתן אני מוסיפה שקית ג'לי לא משנה באיזה טעם.
לפתן פירות יבשים וטריים By , 2005-04-17T15:04:54+03:00 לפתן פירות יבשים וטריים ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)1 מקל קינמון3 כפות מיץ לימון1/2 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל2 תפוחי סמיט קל... Instructions: מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים. יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר