Pesto
תפריט
ו', 24 פבר 2017, 12:20
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לפתן פירות יבשים וטריים

ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9434   

לפתן פירות יבשים וטריים
10 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים
1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)
1 מקל קינמון
3 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 תפוחי סמיט קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
2 אגסים קלופים ומגולעים חתוכים לשמיניות
מים לפי הצורך

דרך הכנה
  1. מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים.
  2. יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הפירות הטריים וממשיכים לבשל ברתיחה קלה עד להתרככות קלה של הפירות.
  3. מוציאים את מקל הקינמון ומוסיפים את הפירות היבשים, מוסיפים מים אם יש צורך לכיסוי הפירות.
  4. מחממים עד לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים לספיגת טעמים עד לצינון.
  5. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
  • ניתן להכין רק עם פירות יבשים.
  • ניתן לעבות את תערובת הנוזלים במעט קורנפלור מהול במים, מוסיפים ומביאים לרתיחה בבחישה.
  • להתאים את כמות הסוכר לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
1
במקום תפוחי עץ ואגסים, אני משתמשת בתפוחי עץ מיובשים.
לעיבוי הליפתן אני מוסיפה שקית ג'לי לא משנה באיזה טעם.

לפתן פירות יבשים וטריים

By Published: ליפתן (קומפוט) פירות יבשים וטריים. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 500 גר' תערובת פירות יבשים - צימוקים, שזיפים, משמשים1 בקבוק תירוש (מיץ ענבים ללא אלכוהול)1 מקל קינמון3 כפות מיץ לימון1/2 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל2 תפוחי סמיט קל...... Directions:
מניחים את הפירות היבשים בקערה גדולה ומכסים במים חמים, מניחים לספיגת המים לשעה, מסננים מהמים. יוצקים את התירוש לסיר גדול ומחממים, מוסיפים את הסוכר, הקינמון, תמצית הוניל ומי...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר