Pesto
תפריט
ג', 16 אוק 2018, 22:48
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קדירת פארסניפ עם כבש ועגבניות

מתכון של השף שלום שטרית.

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5306   

קדירת פארסניפ עם כבש ועגבניות
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
500 גרם פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות
500 גרם בשר כתף כבש (או בשר בקר לקדירה) חתוך לקוביות
כרישה קצוצה
2 שיני שום
8 עגבניות גדולות קצוצות או קופסא של עבגניות קצוצות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
פלפל לבן
כוס יין אדום יבש
מעט שמן זית
דרך הכנה

הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית. 
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.

  1. סוגרים את קוביות הבשר בטיגון בשמן זית חם מאוד בתוך סיר ומשחימים אותן מכל הצדדים. שומרים את הקוביות בקערה.
  2. לאותו הסיר מכניסים את הכרישה ומטגנים עד שתתרכך.
  3. מוסיפים את היין ומרתיחים עד התאדות הנוזלים.
  4. מוסיפים את הפארסניפ ומערבבים היטב, מוסיפים את הבשר, העגבניות והתבלינים ומערבבים.
  5. מביאים לרתיחה וממשיכים בבישול בסיר מכוסה על אש נמוכה, כשעה וחצי.
  6. אם במהלך הבישול חסרים נוזלים אפשר להוסיף מעט מים חמים.
קדירת פארסניפ עם כבש ועגבניות By , 2005-04-11T07:04:28+03:00 קדירת פארסניפ עם כבש ועגבניות

מתכון של השף שלום שטרית.

Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 500 גרם פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות 500 גרם בשר כתף כבש (או בשר בקר לקדירה) חתוך לקוביות כרישה קצוצה 2 שיני שום 8 עגבניות גדולות קצוצות או קופסא של עבגניות קצוצות 1/2 כפית... Instructions: הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית. מתאים למגוון של ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר