Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:29
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוסקה של פסח

מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.
לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.
   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11464   

מוסקה של פסח
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
6 מצות רגילות*
600 גר' בשר טחון צוואר ופאלדה מעורבים
1בצל גדול קצוץ דק
מעט רוטב סויה
2 ביצים
1 כף קמח מצה
מלח פלפל
פלפל אנגלי
קורט קינמון
*או פחות לפי מס' השכבות הרצויות
דרך הכנה
  1. משרים את המצות כמה דקות במעט מרק עוף חמים, מוציאים ומניחים בצד. 
  2. מחממים את שמן הזית במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הבשר, מתבלים, מערבבים תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו.
  4. מניחים בצד ל-6-7 דקות על מנת שהתערובת לא תהיה חמה מדיי.
  5. מוסיפים ביצה אחת ופירורי מצה ומערבבים (אם התערובת דלילה אפשר להוסיף פירורי מצה).
  6. בתבנית עמוקה (בגודל מצה) משומנת מסדרים שכבת מצה ומעליה שכבת בשר - שבע שכבות לסירוגין, מסיימים במצה.
  7. את הביצה הנוספת טורפים, יוצקים מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° מעלות ל-30-25 דקות.
  8. ניתן להוסיף לבשר כמה פיסות כבד עוף או פטריות קצוצות ואפשר גם להגיש עם רוטב פטריות בצד.
הערות
  • לתוספת עסיסיות, מניחים פרוסות עגבניה דקות מאד על כל שכבת מצה ומעליהן מניחים את תערובת הבשר.
  • ניתן להוסיף פרוסות חציל דקות מטוגנות כשכבה מעל כל שכבת מצה.
  • ניתן להוסיף לתערובת הבשר 5 כפות עגבניות מרוסקות ולבשל עד לסמיכות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
מירי 1 (מקצוענ/ית)
ציון 10
אבי שלום!
רציתי לומר לך כי הלזניה יצאה מדהימה. עשיתי אותה עם כל התוספות.השתגעו עליה בבית. תודה רבה על האתר המדהים.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חיתוך מרקמים עדינים יש לעשות כשהמאפה צונן מעט ולא מייד לאחר ההוצאה מהתנור, פשוט לתת לתערובת להתגבש שוב...»»
1
אבי,
האם יש לך איזו שיטה לחיתוך המוסקה כך שהצורה תישמר ?

מוסקה של פסח

By Published: מתכון של רפי אהרונוביץ', מועדון הקצבים של מועצת הבקר.
לא המוסקה הרגילה עם שכבות חצילים אבל ניתן בהחלט לגוון לפי ההצעות מטה.
מאת אבי מ.
5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 6 מצות רגילות*600 גר' בשר טחון צוואר ופאלדה מעורבים1בצל גדול קצוץ דקמעט רוטב סויה2 ביצים1 כף קמח מצהמלח פלפלפלפל אנגליקורט קינמון*או פחות לפי מס' ...... Directions:
משרים את המצות כמה דקות במעט מרק עוף חמים, מוציאים ומניחים בצד. מחממים את שמן הזית במחבת, מטגנים את הבצל עד להזהבה.מוסיפים את הבשר, מתבלים, מערבבים תוך כדי טיגון עד שהבשר משנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר