Pesto
תפריט
א', 20 ינו 2019, 09:54
110412 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כוסמת מגונדרת

מאכל טעים ומרענן גם למי שלא אכל מעולם כוסמת. בריא ומזין כאחד.    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 3998   

* צילום התוצאה
כוסמת מגונדרת
6 מנות
דל קלוריות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1 כוס כוסמת
  • 1כוס אמרנט (בחנויות טבע)
  • 1 כוס עדשים אדומים קטנים
  • 1 כוס גרעיני תירס
  • 1/2 כוס גזר חתוך לריבועים קטנים
  • 1 בצל בינוני חתוך דק
  • רבע כוס פטרוזיליה
  • חצי שורש סלרי חתוך דק
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית לבישול
 תבלינים:
מלח, פלפל לבן (או שחור), שום, כמון, פלפל אדום מתוק, 1 כף שמיר יבש (או טרי)
זמן הכנה: 30 דקות
דרך הכנה
 
  1. על אש בינונית ובמחבת גדולה מצופה טפלון מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הגזר, סלרי ותירס ומאדים כ-5 דקות
  2. מוסיפים את הכוסמת,עדשים אדומים, אמרנט (ניתן לקנות בחנות טבע או להחליף ב-3/4 כוס אורז)  ומערבבים בעדינות
  3. מיד מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב בעדינות
  4.  מוסיפים 3 כוסות מים ומכסים עם מכסה להמשך הבישול, על אש בינוניתנמוכה עד שהנוזלים נספגים והקטניות רכות
  5. מכבים את האש ומכסים עם  מגבת, ומשאירים סגור עוד כ- 10 דקות
 זמן בישול כ-30 דק
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
האם צריך לשטוף הכוסמת לפני הכנסתה לבצל המטוגן?
כוסמת מגונדרת By , 2005-03-29T09:03:13+02:00 כוסמת מגונדרת מאכל טעים ומרענן גם למי שלא אכל מעולם כוסמת. בריא ומזין כאחד. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 כוס כוסמת 1כוס אמרנט (בחנויות טבע) 1 כוס עדשים אדומים קטנים 1 כוס גרעיני תירס 1/2 כוס גזר חתוך לריבועים קטנים ... Instructions:   על אש בינונית ובמחבת גדולה מצופה טפלון מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הגזר, סלרי ותירס ומאדים כ-5 דקות מוסיפים את הכוסמת,עדשים אדומים, אמרנט (ניתן לקנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר