Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:32
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק

שתי גירסאות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21964   

קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

גירסה 1:
1/2 2 כוסות קמח מצה
1 כפית אבקת מרק עוף
2 כוסות מים רותחים
4 ביצים
2 כפות שמן

גירסה 2:
1 כוסות קמח מצה
1/2 כוס מי סודה רגילים
4 ביצים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן

דרך הכנה
  1. מרתיחים מים לבישול בסיר גדול עם 1 כף אבקת מרק עוף. מנפים את הקמח.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת המרק, מוסיפים את 2 כוסות המים הרותחים ומערבבים, משהים ל-5 דקות ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומשהים ל-5 דקות נוספות.
  3. כשהמים בסיר רותחים, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומטילים למים הרותחים, מבשלים עד שהכופתאות צפות ועוד כ-5 דקות, ברגע שהכופתאות צפות מכסים את הסיר.
  4. מוציאים בכף מסננת לקערות מרק ומוסיפים את מרק. 30 יחידות.
  5.  הבישול נעשה במים ולא במרק עצמו בכדי לשמור על מרק נקי וצלול.
  6. שיטה נוספת היא להפריד את הביצים, לערבב את תערובת הקמח עם החלמונים ולהקציף את החלבונים, לקפל את החלבונים לתערובת, לעצב כדורים והניח בעדינות במים הרותחים.
  7. לגירסה 2, טורפים מעט את הביצים, מוסיפים את השמן, מי הסודה, המלח והפלפל, מערבבים היטב, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים, מכסים את הקערה ומקררים במקרר לשעה, קורצים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות, מטילים למים הרותחים בסיר רחב, כשהקניידלך צפים מכסים את הסיר ומניחים לבישול ברתיחה עדינה ל-30 דקות, מוציאים עם כף מסננת ומגישים. 15 יחידות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
הכנסה לא עדינה למים, מחסור בביצים או ערבובן בתערובת חמה מדי.
12
מאיזה סיבה יכולים הקניידלך להתפורר?
11
ציון 10
הכנתי את המרק עם הקניידלך יצא פנטסטי.
10
ראובן מ. (עורך)
כמו בגרסה 2, הוא שכח לציין זאת.
9
ציון 10
בגירסה ראשונה, מתי מוסיפים את השמן?
תודה
8
ראובן מ. (עורך)
הבישול מהיר כך שלחמם אחר כך די מיותר, אבל אפשרי.
עדיף להכין את גרסה 2 במקרה שלך (אוורירי יותר)...»»
7
שלום
לקראת ההכנות לחג מבקשת לשאול באם ניתן לבשל את הקניידלך יום לפני ההגשה אם כן באיזה אופן לחמם אותם?
תודה
4
אבי שלום! חג פסח שמח. אני נעזרת מאד באתר שלך לשיפור איכויות הבישול והאפייה שלי ולכן, בטבעיות, אני פונה...»»
3
אני ממליץ, לפני עיצוב הכופתאות, להוסיף שבבי בצל מטוגן שהופך את הכופתאות למעדן מלכים.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכונים להכנה מקמח מצות בלבד, עם קמח רגיל לא ניתן להכין קניידלאך ויש צורך בשינויים מהותיים.
1
שלום,

האם ניתן להשתמש במתכון זה גם להכנת כופתאות מקמח רגיל? או - האם יש לשנות את המרכיבים?

תודה.

קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק

By Published: שתי גירסאות. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: Ingredients: גירסה 1:1/2 2 כוסות קמח מצה1 כפית אבקת מרק עוף2 כוסות מים רותחים4 ביצים2 כפות שמןגירסה 2:1 כוסות קמח מצה1/2 כוס מי...... Directions:
מרתיחים מים לבישול בסיר גדול עם 1 כף אבקת מרק עוף. מנפים את הקמח.מערבבים את הקמח עם אבקת המרק, מוסיפים את 2 כוסות המים הרותחים ומערבבים, משהים ל-5 דקות ומוסיפים את הביצים, מערבבים היט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר