Pesto
תפריט
ו', 19 אוק 2018, 06:41
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק

שתי גירסאות.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 22480   

* תמונה להמחשה By N509FZ via Wikimedia Commons
קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

גירסה 1:

  • 1/2 2 כוסות קמח מצה
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן

גירסה 2:

  • 1 כוסות קמח מצה
  • 1/2 כוס מי סודה רגילים
  • 4 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
דרך הכנה
  1. מרתיחים מים לבישול בסיר גדול עם 1 כף אבקת מרק עוף. מנפים את הקמח.
  2. מערבבים את הקמח עם אבקת המרק, מוסיפים את 2 כוסות המים הרותחים ומערבבים, משהים ל-5 דקות ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב ומשהים ל-5 דקות נוספות.
  3. כשהמים בסיר רותחים, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומטילים למים הרותחים, מבשלים עד שהכופתאות צפות ועוד כ-5 דקות, ברגע שהכופתאות צפות מכסים את הסיר.
  4. מוציאים בכף מסננת לקערות מרק ומוסיפים את מרק. 30 יחידות.
  5.  הבישול נעשה במים ולא במרק עצמו בכדי לשמור על מרק נקי וצלול.
  6. שיטה נוספת היא להפריד את הביצים, לערבב את תערובת הקמח עם החלמונים ולהקציף את החלבונים, לקפל את החלבונים לתערובת, לעצב כדורים והניח בעדינות במים הרותחים.
  7. לגירסה 2, טורפים מעט את הביצים, מוסיפים את השמן, מי הסודה, המלח והפלפל, מערבבים היטב, מוסיפים את קמח המצה ומערבבים, מכסים את הקערה ומקררים במקרר לשעה, קורצים כדורים בקוטר 3 ס"מ בעזרת ידיים רטובות, מטילים למים הרותחים בסיר רחב, כשהקניידלך צפים מכסים את הסיר ומניחים לבישול ברתיחה עדינה ל-30 דקות, מוציאים עם כף מסננת ומגישים. 15 יחידות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
הכנסה לא עדינה למים, מחסור בביצים או ערבובן בתערובת חמה מדי.
12
מאיזה סיבה יכולים הקניידלך להתפורר?
11
ציון 10
הכנתי את המרק עם הקניידלך יצא פנטסטי.
10
ראובן מ. (עורך)
כמו בגרסה 2, הוא שכח לציין זאת.
9
ציון 10
בגירסה ראשונה, מתי מוסיפים את השמן?
תודה
8
ראובן מ. (עורך)
הבישול מהיר כך שלחמם אחר כך די מיותר, אבל אפשרי.
עדיף להכין את גרסה 2 במקרה שלך (אוורירי יותר)...»»
7
שלום
לקראת ההכנות לחג מבקשת לשאול באם ניתן לבשל את הקניידלך יום לפני ההגשה אם כן באיזה אופן לחמם אותם?
תודה
4
אבי שלום! חג פסח שמח. אני נעזרת מאד באתר שלך לשיפור איכויות הבישול והאפייה שלי ולכן, בטבעיות, אני פונה...»»
3
אני ממליץ, לפני עיצוב הכופתאות, להוסיף שבבי בצל מטוגן שהופך את הכופתאות למעדן מלכים.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכונים להכנה מקמח מצות בלבד, עם קמח רגיל לא ניתן להכין קניידלאך ויש צורך בשינויים מהותיים.
1
שלום,

האם ניתן להשתמש במתכון זה גם להכנת כופתאות מקמח רגיל? או - האם יש לשנות את המרכיבים?

תודה.
קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק By , 2005-03-29T04:19:54+02:00 קניידלך (כופתאות קמח מצה) למרק שתי גירסאות. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - גירסה 1: 1/2 2 כוסות קמח מצה 1 כפית אבקת מרק עוף 2 כוסות מים רותחים 4 ביצים 2 כפות שמן ... Instructions: מרתיחים מים לבישול בסיר גדול עם 1 כף אבקת מרק עוף. מנפים את הקמח. מערבבים את הקמח עם אבקת המרק, מוסיפים את 2 כוסות המים הרותחים ומערבבים, משהים ל-5 דקות ומוסיפים את הביצי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר