פאי גבינת קשקבל
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק:
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה
4 כפות מים קרים מאד
קורט מלח
למלית:
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס זיתים קצוצים (שחורים או ירוקים)
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים טרופות
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1/4 1 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה
4 כפות מים קרים מאד
קורט מלח
למלית:
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
3 בצלים ירוקים קצוצים
1/2 כוס זיתים קצוצים (שחורים או ירוקים)
1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות
לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים טרופות
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
- מניחים את כל מצרכי הבצק במעבד מזון או במיקסר עם קרס לישה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון ומאכסנים במקרר לשעתיים.
- מרדדים את הבצק לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי ומרפדים את התחתית ואת הדפנות.
- מפזרים מחצית הגבינה המגורדת על תחתית הפאי, מפזרים עליה את הזיתים הבצל הירוק והעגבניות המיובשות ומכסים ביתרת הגבינה המגורדת.
- מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת והגבינה ויוצקים על המילוי.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד לקבלת שכבה עליונה מוזהבת.
- מוצאים ופורסים לאחר צינון של 10 דקות.
הערות
- ניתן להכין את הפאי על תחתית בצק עלים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- פשטידת ירקות יוונית [אבי מ.] -
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת סברינה [anat38] -
- כיסונים ממולאים אפויים [אבי מ.] - כיסונים אפויים במליות שונות.
- עוגיות סולת בסירופ [אבי מ.] - מתכון תורכי
- פרפה שוקולד לבן [אבי מ.] -