Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 03:55
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי פרג

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7063   

פאי פרג
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לבצק:
2 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאד
1 כפית גרידת קליפת לימון
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית תמצית וניל
למלית:
1 כוס חלב
1/2 1 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
1/3 כוס צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כפות מיץ לימון טבעי

דרך הכנה
  1. מערבבים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים לשני חלקים.
  2. מרדדים את מחצית הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי, תחתית ודפנות, או לגודל תבנית אפיה קפיצית באותו גודל, תחתית + 3 ס"מ על הדפנות.
  3. להכנת המלית, מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד כ- 5 דקות ומצננים.
  4. מורחים את המלית על הבצק בתבנית בשכבה אחידה. מרדדים את חלק הבצק הנותר, חותכים פסים ברוחב 2 ס"מ ומניחים שתי וערב על המלית.
  5. מורחים מעט ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 דקות או עד להשחמה קלה של הבצק.
  6. מוציאים ומצננים בתבנית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
אבי היי
יש אפשרות במקום חלב להוסיף מים?
4
ציון 10
אבי, תודה רבה על תשובתך.
אתר מצוין!
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפרג יש טעם מר כשהוא אינו טרי, יש לקנות פרג שנטחן במקום, פרג טחון יש לשמור במקפיא.
אפשר להשתמש במרגרינה.
2
שלום,
נכון שלעיתים לפרג יש טעם מר?
מדוע? וכיצד מונעים זאת?
אפשר להשתמש במקום המרגרינה בחמאה?
1
ציון 10
הפאי יצא מצוין! מומלץ בחום לאוהבי הפרג

פאי פרג

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לבצק:2 כוסות קמח200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות3/4 כוס סוכר1 ביצה3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאד1 כפית גרידת קליפת לימון1/2 כפית קינמון טחון1/4 כ...... Directions:
מערבבים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים לשני חלקים. מרדדים את מחצית הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי, תחתית ודפנות, או לגודל תבנית אפיה קפיצית באותו גודל, תחתית + 3...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר