Pesto
תפריט
ג', 23 אוק 2018, 20:21
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פולנטה עם פטריות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9148   

פולנטה עם פטריות
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

1 ליטר מים
1 כוס קמח תירס צהוב לפולנטה
50 גר' חמאה
1 בצל קטן פרוס דק
1 שן שום כתושה
250 גר' פטריות פרוסות דק
2 כפות יין מרסלה או שרי יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גר' גבינה צהובה מגורדת

דרך הכנה
  1. מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
  2. מוסיפים בזילוף את קמח התירס תוך כדי ערבוב ורתיחת המים, מערבבים היטב למניעת גושים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, הפולנטה מוכנה כאשר כף עץ התקועה בה נשארת יציבה.
  3. מסירים מהאש ויוצקים לתבנית חסינת אש ומשטחים.
  4. בזמן בישול הפולנטה ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות בבחישה.
  5. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את היין ומבשלים עוד דקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. יוצקים את תערובת הפטריות על הפולנטה בתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה, מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון ואופים עד להמסת הגבינה.
  7. מוציאים, חותכים למנות ומגישים מיד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיקרון כן אבל רצוי להכין ולהגיש מיד.
6
האם ניתן להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר?
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש מספר מתכונים בחיפוש.

ניתן להקפיא סלק מבושל בפרוסות או קוביות, נשמר כשנה בהקפאה.
3
ציון 10
תודה לך אבי האתר מעולה!!אני מאד נהנית ללמוד מכל מיני רעיונות וטכניקות הבישול ואפיה ואף ממליצה לחברותי
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
24X24.
1
מה גודל התבנית?
פולנטה עם פטריות By , 2005-02-13T15:39:17+02:00 פולנטה עם פטריות Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 ליטר מים1 כוס קמח תירס צהוב לפולנטה50 גר' חמאה1 בצל קטן פרוס דק1 שן שום כתושה250 גר' פטריות פרוסות דק2 כפות יין מרסלה או שרי יבשמלח ופלפל שחור לפי הטעם... Instructions: מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ומערבבים. מוסיפים בזילוף את קמח התירס תוך כדי ערבוב ורתיחת המים, מערבבים היטב למניעת גושים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות תוך ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר