Pesto
תפריט
ו', 15 דצמ 2017, 17:50
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק זוקיני

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3760   

מרק זוקיני
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

50 גר' חמאה או מרגרינה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 שן שום כתושה
5 זוקיני* בגודל בינוני מגורדים
2 תפו"א בינוניים בקוביות קטנות
1 כפית בזיליקום יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
4 כוסות מרק עוף או בטעם עוף
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
* קישואי ירוקים כהים

דרך הכנה
  1. מאדים את הבצל הקצוץ בחמאה בסיר עד שמתרכך, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את הקישואים, תפו"א והתבלינים ומבשלים עוד 3 דקות.
  3. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה מבשלים עד להתרככות תפו"א. מסירים מהאש.
  4. מעבירים מחצית מהמרק (עם כל הקישואים ותפו"א) למעבד מזון או בלנדר ומעבדים
    למחית חלקה, מחזירים לסיר ומערבבים בחימום.
  5. מוסיפים את השמנת לסיר, מערבבים היטב ומבשלים שוב עד לרתיחה.
  6. טועמים להוספת מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים עוד 2 דקות.
  7. להגשה, יוצקים לצלחות ומפזרים מעל מעט פפריקה.
הערות
  • לפרווה, להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לקפה ריץ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
או, אני הראשונה. המרק מוצלח מאוד, להערכתי אפשר לוותר על השמנת וגם אז טעים מאוד, ויותר דיאט :-)

מרק זוקיני

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 50 גר' חמאה או מרגרינה 1 בצל גדול קצוץ דק1 שן שום כתושה5 זוקיני* בגודל בינוני מגורדים2 תפו"א בינוניים בקוביות קטנות1 כפית בזיליקום יבש1/2 כפית אורגנו יבש...... Directions:
מאדים את הבצל הקצוץ בחמאה בסיר עד שמתרכך, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את הקישואים, תפו"א והתבלינים ומבשלים עוד 3 דקות. מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה מבשלים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר