Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 02:56
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תותים וקצפת

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9939   

עוגת תותים וקצפת
10 מנות
אפיה או הכנה וקירור
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק תופין:
3 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
למלית הקצפת:
2 כפיות ג'לטין
2 כפות מים
500 מיל' שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס אבקת סוכר

1 קג' תות שדה שטוף

דרך הכנה
  1. מסלקים מהתותים את העוקצים, שוטפים, מסננים ומניחים ליבוש, חוצים כל תות לשניים לאורכו. מניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית קפיצית 26.
  3. להכנת הטורט, מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים עם המים החמים לתערובת
    קצפית, מוסיפים את תמצית הוניל והסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת
    בהירה ותפוחה.
  4. מנפים את הקמח עם אבקת האפיה.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח המנופה לתערובת בקיפול תוך כדי ניפוי מעל.
  6. בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת ויוצקים לתבנית, מחליקים.
  7. מכניסים לאפיה של 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות על רשת צינון, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  9. כשהעוגה קרה חוצים את העוגה לרוחבה, מניחים מחצית בתוך תבנית האפיה, מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  10. מסדרים את התותים בצפיפות על התחתית כשבסיסם על התחתית האפויה, יוצקים מעל את הקצפת (בהמשך) ומכסים את התותית, שומרים מעט קצפת לציפוי העוגה.
  11. חתוכים את שכבת הטורט הנותרת לקוטר קטן ב-2 ס"מ מהיקף התבנית, מניחים מעל הקצפת, מורחים את יתרת הקצפת מעל ומחליקים, מזלפים שושני קצפת ונועצים חצי תות בכל זילוף.
  12. מכניסים לקירור ל-4 שעות לפחות, מוציאים מהתבנית ומסירים את השקף.
  13. להכנת הקצפת, ממיסים את הג'לטין במים, מניחים לתפיחה וריכוך, מחממים במיקרוגל או בבן-מרי עד להמסה מוחלטת, מצננים מעט.
  14. מקציפים את השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הג'לטין המצונן ומקציפים עוד 30 שניות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
9
ראובן מ. (עורך)
אכן. עוגה בחושה לכל דבר, רק שחוצים אותה לשניים למילוי.
8
האם העוגה צריכה לעלות בתנור?
7
ציון 10
עם אני אשים את העוגה בקירור ל5 שעות או יותר כגון 6 , לא יקרה לעוגה שום דבר ?
6
ראובן מ. (עורך)
רצועת פלסטיק המשמשת לאפיה, לרוב להפרדת התערובת משולי התבנית.
5
מזה שקף???
4
האם ניתן להחליף את התותים בנניח אפרסק או כל פרי אחר מקופסת שימורים?

עוגת תותים וקצפת

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לבצק תופין: 3 ביצים מופרדות3 כפות מים חמים1 כפית תמצית וניל1/2 כוס סוכר1 כוס קמח מנופה1 כפית אבקת אפיהלמלית הקצפת:2 כפיות ג'לטין2 ...... Directions:
מסלקים מהתותים את העוקצים, שוטפים, מסננים ומניחים ליבוש, חוצים כל תות לשניים לאורכו. מניחים בצד. מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית קפיצית 26. להכנת הטורט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר