Pesto
תפריט
ש', 18 אוג 2018, 13:27
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט פסטה יווני

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8627   

סלט פסטה יווני
6 מנות
הכנה וקירור
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
450 גר' פסטה פוזילי/רוטיני
450 גר' חזה עוף
3 גבעולי סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
80 גר' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
120 גר' גבינת פטה מסוננת ומפוררת*
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
לרוטב:
1/2 כוס מיונז
2 כפות קטשופ
1 כף חומץ רגיל
2 כפות סוכר
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק מאד
1 כף בצל קצוץ דק מאד
1/8 כפית מלח
2 ביצים קשות מגורדות על מגרדת דקה
1 פלפל אדום בינוני קצוץ דק מאד
קורט פלפל שחור
2-3 טיפות טבסקו (לא חובה)
*לשומרי כשרות - ניתן להחליף בטופו מפורר
דרך הכנה
  1.  מבשלים את חזה העוף במים בתוספת עלה דפנה אחד, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל כ-5 דקות, מסננים. (ניתן לטגן במחבת במעט שמן במקום הבישול במים)
    מצננים וחותכים לקוביות.
  2. מבשלים את הפסטה במים לפי ההוראות ומסננים ודרגת אל-דנטה.
  3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
  4. להכנת הרוטב, מעבירים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים  היטב.
  5. מעבירים לכלי עם מכסה ומאחסנים במקרר ל-4 שעות לפחות תוך כדי ערבוב מדי פעם להמסת הסוכר.
הערות
  • כדאי להשתמש רק בחצי מכמות הרוטב ואת השאר להגיש לשולחן לשימוש הסועדים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
למי שזה חשוב,שימו לב: המתכון אינו כשר!
סלט פסטה יווני By , 2005-03-28T21:24:53+02:00 סלט פסטה יווני Prep Time: PT20M Cook time: Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 450 גר' פסטה פוזילי/רוטיני450 גר' חזה עוף3 גבעולי סלרי קצוץ1 פלפל אדום קצוץ80 גר' זיתים שחורים מגולענים ופרוסים120 גר' גבינת פטה מסוננת ומפוררת*3 בצלים ירוקים פרוסים דק... Instructions:  מבשלים את חזה העוף במים בתוספת עלה דפנה אחד, מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל כ-5 דקות, מסננים. (ניתן לטגן במחבת במעט שמן במקום הבישול במים)מצננים וחותכים לקוביות. מבשלים את הפסט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר