Pesto
תפריט
ג', 28 פבר 2017, 00:39
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עדשים ולימון יווני

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5807   

מרק עדשים ולימון יווני
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
2 כוסות עדשים ירוקות שטופים
3 כפות שמן זית
6 כוסות מרק ירקות (אפשר מאבקה)
1 עלה דפנה
2 בצלים גדולים קצוצים
3 שיני שום כתושות
2 כפיות כוסברה יבשה
2 כפיות כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
2 גזרים גדולים קצוצים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את העדשים ומטגנים בערבוב עוד כדקה.
  3. מוסיפים את התבלינים והגזר ומטגנים עוד 3 דקות בערבוב.
  4. מוסיפים את המרק, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-60 דקות עד לריכוך העדשים והגזר, מסירים מהאש ומוציאים את עלה דפנה.
  5. מעבירים לבלנדר ומעבדים לתערובת אחידה וחלקה.
  6. מחזירים לסיר ומחממים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומוסיפים את מיץ הלימון.
  7. מגישים חם עם לחם כפרי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צודקת התפקשש, תוקן ותודה.
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
שלום אבי, עדשים שייכות ל"נקבה" בלשון. רוב האנשים סבורים שהמלה היא זכרית.
אגב, המלה שייכת...»»

מרק עדשים ולימון יווני

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 2 כוסות עדשים ירוקות שטופים3 כפות שמן זית6 כוסות מרק ירקות (אפשר מאבקה)1 עלה דפנה2 בצלים גדולים קצוצים3 שיני שום כתושות2 כפיות כוסברה יבשה2 כפיות כמון1/2 כפית פפריקה מת...... Directions:
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט עד לשקיפות. מוסיפים את העדשים ומטגנים בערבוב עוד כדקה. מוסיפים את התבלינים והגזר ומטגנים עוד 3 דקות בערבוב. מוסיפים א...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר