Pesto
תפריט
ה', 23 פבר 2017, 06:54
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת גבינה ריבת חלב

עוגת גבינה אפויה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19163   

עוגת גבינה ריבת חלב
10 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגות» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לתחתית:
2 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה

למלית:
750 גר' גבינת לבנה 9% ללא נוזלים
200 גר' ריבת חלב
1/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל

ציפוי:
150 גר' ריבת חלב
2 כפות מים חמים

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל 175°, מרפדים תבנית אפיה 24 בנייר אפיה, מניחים פסי נייר בהיקף הפנימי של התבנית בגובה הדפנות.
  2. לתחתית, לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה.
  3. להקציף בקערת המיקסר את החלמונים והמים החמים עד שהתערובת תופחת, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקציפה בהירה.
  4. בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש.
  5. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים.
  6. מנפים ומקפלים את הקמח המנופה לתוך התערובת בעדינות.
  7. יוצקים לתבנית ואופים עד הזהבה וקפיציות, כ-20 דקות, מוציאים ומצננים מעט.
  8. מורידים את חום התנור ל-160°.
  9. למלית, מערבבים עם מקצף ידני בקערה את כל חומרי המלית, מגרדים את דפנות הקערה ומוודאים שכל התערובת מעורבבת היטב.
  10. יוצקים את המלית על התחתית האפויה ומכניסים לאפיה של 20 דקות עד להתייצבות קלה של המלית.
  11. מנמיכים את חום התנור ל-150° ואופים עוד כ-20 דקות או רק עד שהמלית מתייצבת ואינה רוטטת אך ללא השחמה של קרום העוגה, העוגה תתיצב בקירור.
  12. סוגרים את חום התנור, פותחים מעט את הדלת (מכניסים כף עץ למרווח) ומשאירים את העוגה לצינון בתנור כשעה.
  13. מוציאים ויוצקים את הציפוי.
  14. לציפוי, מחממים במיקרוגל למספר שניות בקערה קטנה את ריבת החלב והמים רק עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית, יוצקים על העוגה, מטים את העוגה מעט לכל הכיוונים לכיסוי אחיד של פני העוגה, מעבירים למקרר להתייצבות מלאה של 6 שעות לפחות.
  15. מוציאים את העוגה מהמקרר כ-15 דקות לפני ההגשה.
הערות
  • ניתן להכין את העוגה עם בסיס פירורי ביסקוויט.
  • ניתן לפזר על הציפוי מייד לאחר יציקתו 100 גר' אגוזי מלך קצוצים.
  • ניתן להכפיל את כמות הציפוי.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
21
ראובן מ. (עורך)
ניתן להשתמש בבצק פריך לתחתית, ולעתים מעלים אותו גם לדפנות, תלוי ברמת פריכותו וסוג העוגה, וזאת לחיתוך...»»
20
שלום,
רציתי לשאול אם ניתן לאפות את העוגה על תחתית של בצק פריך במקום? (פשוט בגלל העדפת מרקם פריך...»»
19
ציון 10
בס"ד עוגה משגעת טעימה וקלה להכנה .כדאי לנסות . רחל.
18
ראובן מ. (עורך)
ביסקוויטים טבולים בחלב.
17
האים אני יכולה להשתמש בביסקוטים לתחתית העוגה?
15
שלום.
האם נייר אפיה הוא הכרחי? ולמה הכוונה ב-"פסי נייר בהיקף הפנימי של התבנית בגובה הדפנות".
תודה וכל טוב.
14
ראובן מ. (עורך)
זו עוגה שנועדה לאכילה, לא לטיול. השאר בידך.
13
שאלה: האם אפשר לסחוב אותה בערך שעה וחצי ברכב בלי שהיא תיפול ותתקלקל...?
11
אבי שלום,
אודה לך אם תציין באיזו גבינה כדאי להשתמש כדי לקבל "גבינה ללא נוזלים".
או...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע לאיזה מייצב את מתכוונת כי קיימים שניים לפחות, אחד מייצב גבינה למילוי שגורם לגבינה לא ל"ברוח"...»»
9
שאלה: ישנו חומר שנקרא מייצב גבינה לאיזה גבינות או עוגות גבינה הוא מתאים ואולי התנסת בעבר עם החומר הזה ויש לך טיפים?? תודה
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תלוי גם בסוג ריבת החלב, הכמות במלית מספקת לתת טעם ריבת חלב עדין, לכן יש גם ריבת חלב בציפוי.
7
עשיתי אותה ללא הציפוי למעלה-ומשום מה לא הרגישו את הריבת חלב שבפנים....למה זה?
6
העוגה טובה אבל הבצק יוצא כמו לחם אני ממליצה לשלב את זה עם בצק פריך או תחתית בסקוויטים טבולים בחלב
5
ניסיתי אתמול. יצא ממש מוצלח. תודה על המתכון!
4
ציון 10
עוגה קלה להכנה וטעימה ביותר. הכנתי כבר מספר פעמים וכולם ליקקו את האצבעות.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מצטער מלכה, לא הבנתי מה יצא לבן ומה חום, העוגה בתמונה אינה לבנה ואינה יכולה להיות לבנה, היא מכילה ריבת...»»
2
רק התמונה של העוגה עושה לי צמרמורות בגוף
1
WOWWWWWWWWWWWWW איזה עוגה חלומית

עוגת גבינה ריבת חלב

By Published: עוגת גבינה אפויה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית:2 ביצים מופרדות3 כפות מים חמים1/2 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל1 כוס קמח1 כפית אבקת אפיה למלית:750 גר' גבינת לבנה 9% ללא נוזלים200 גר' ריבת חלב1/...... Directions:
מחממים את התנור ל 175°, מרפדים תבנית אפיה 24 בנייר אפיה, מניחים פסי נייר בהיקף הפנימי של התבנית בגובה הדפנות. לתחתית, לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה. להקציף בקע...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר