Pesto
תפריט
ג', 16 אוק 2018, 22:49
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז עם פול ירוק

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10991   

אורז עם פול ירוק
4 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

2 כפות שמן
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום. קצוצות
1 כוס אורז
1/2 1 כוסות מים רותחים
2 כוסות פול ירוק (קפוא)
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 1 כפיות מלח
קורט פלפל לבן או לפי הטעם
2 כפות צנוברים מטוגנים

דרך הכנה
  1. מפשירים את הפול ומבשלים במים מומולחים קלות כ-5 דקות לאחר הרתיחה, מסירים מהאש ומסננים.
  2. שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים.
  3. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל והשום.
  4. מטגנים רק עד שהבצל נעשה הופך שקוף, ללא השחמה.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שיצופה לגמרי בשמן.
  6. מוסיפים את המים הרותחים, המלח והפלפל ובוחשים, מוסיפים את הפול המבושל והפטרוזילה ומביאים לרתיחה.
  7. מכסים היטב את הסיר ומנמיכים ללהבה נמוכה. מבשלים 10 דקות מבלי לפתוח את הסיר.
  8. בודקים אם נשארו מים בתחתית הסיר ע"י הטיית הסיר, אם יש עדיין מים מכסים וממשיכים בבישול עוד 1-2 דקות.
  9. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות.
  10. מפזרים מעל את הצנוברים המטוגנים לפני ההגשה.
הערות
  • ניתן להסיר את קליפת הפול לאחר הבישול הראשוני.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
אוכל פרסי כולל אורז עם פול ושמיר:את הפול מקלפים מהקליפה הדקה(מאמץ משתלם!)ומוסיפים כמות גדולה של שמיר קצוץ.מעולה!
2
ציון 10
להוסיף למים כפית של ציר בקר ולוותר על התיבול במלח והפלפל או לצמצם תלוי בטעם האישי.
יוצא נהדר!!!
1
ציון 10
ממש טעים - לדעתי אפילו יותר טעים עם כוסכרה במקום פטרוזיליה
אורז עם פול ירוק By , 2005-03-28T21:21:26+02:00 אורז עם פול ירוק Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמן 1 בצל בינוני, קצוץ דק 2 שיני שום. קצוצות 1 כוס אורז 1/2 1 כוסות מים רותחים 2 כוסות פול ירוק (קפוא) 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק 1/2 1&nbs... Instructions: מפשירים את הפול ומבשלים במים מומולחים קלות כ-5 דקות לאחר הרתיחה, מסירים מהאש ומסננים. שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר