Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 21:37
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פונדו בשר

מנה אירופאית קלאסית.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7861   

פונדו בשר
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
כלי לפונדו
שמן (מומלץ תירס)
200-250 גר' בשר לסועד - פילה, סינטה, אנטירקוט
דרך הכנה

חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ומניחים בקערות אישיות לכל סועד או בקערה מרכזית.

מחממים שמן בכלי הפונדו בגובה מחצית נפח הכלי על כיריים, כשהשמן חם מדליקים את הלהבה במתקן הפונדו ומניחים את הכלי עליו, כל סועד נועץ את המזלג הארוך המיוחד בנתח הבשר ומניח אותו בסיר לטיגון עד לדרגה הרצויה לו, מוציאים ומנערים את עודף השמן וטובלים ברוטב הרצוי.

יש להשתדל לא להכניס יותר 4 יחידות בבת אחת מכיוון שזה מוריד את טמפרטורת השמן, בכל מקרה ניתן לחמם את השמן שוב על כיריים ולהחזירו למתקן.

רטבים מתאימים:
מטבל גואקמול (אבוקדו חריף)
רוטב צימיצורי
סלסה
מטבל אבוקדו בטחינה
ממרח חרדל
רוטב עגבניות
רטבים לגריל
רוטב טרטר

רוטב דלעת וג'ינג'ר:
300 גר' דלעת מבושלת
1/2 1 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כף רוטב סויה
2 כפות דבש

מערבבים הכל במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד, ממליחים לפי הטעם.

רוטב פלפל אדום קלוי:

3 פלפלים אדומים קלויים נקיים מגרעינים
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כפית תערובת תבלינים יבשים - אורגנו, בזיליקום, טימין
1 שן שום כתושה
מלח לפי הטעם

מערבבים הכל במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד, ממליחים לפי הטעם.

רוטב חזרת לבנה:

3 כפות חזרת לבנה מוכנה
1 כוס שמנת חמוצה או שמנת לקפה צמחית

מערבבים הכל במעבד מזון עד לקבלת רוטב אחיד, ממליחים לפי הטעם.

פונדו בשר By , 2005-03-29T03:36:35+02:00 פונדו בשר מנה אירופאית קלאסית. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: Tags: none Ingredients: - כלי לפונדושמן (מומלץ תירס)200-250 גר' בשר לסועד - פילה, סינטה, אנטירקוט ... Instructions: חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2.5 ס"מ ומניחים בקערות אישיות לכל סועד או בקערה מרכזית.מחממים שמן בכלי הפונדו בגובה מחצית נפח הכלי על כיריים, כשהשמן חם מדליקים את הלהבה במתקן הפונדו ומניחים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר