Pesto
תפריט
ה', 23 נוב 2017, 03:57
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט

את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20760   

עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט
12 מנות
הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» צהריים - ערב או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
לבסיס:
שכבת עוגת טורט שוקולד.
מניחים טבעת טורט נוספת בהיקף התבנית או שקף.

למוס:
350 גר' שוקולד מריר טוב
3 כפות אבקת נוגט*
14 גר' אבקת ג'לטין
100 סמ"ק מים
6 חלמונים
40 גר' סוכר
750 גר' שמנת מתוקה
3 חלבונים
50 גר' סוכר
1 כפית קפה נמס
2 כפות ליקר תפוזים

לציפוי:
אבקת קקאו טובה
*להשיג בחנויות לממכר חומרי אפיה

דרך הכנה
  1. ממיסים את השוקולד, מחלקים ל-2 קערות, מצננים מעט ומוסיפים את מחית הנוגט לקערה אחת ומערבבים.
  2. מרככים את הג'לטין במים, מחממים וממיסים, מצננים מעט.
  3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
  4. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה אבל לא קשה, מחלקים שווה לשתי קערות ומניחים בצד.
  5. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף גמיש ויציב, מחלקים באופן שווה לשתי קערות ומניחים בצד.
  6. מוסיפים בהקצפה את הג'לטין המומס לתערובת החלמונים, מחלקים באופן שווה לשתי קערות.
  7. מוסיפים את הקפה והליקר לקערה אחת ומערבבים היטב.
  8. מוסיפים בעדינות מחצית השוקולד המומס הרגיל לקערה עם הליקר ומערבבים ידנית בעזרת מטרפת יד, מקפלים מעט ממחצית כמות הקצפת ומערבבים, מוסיפים את יתרת מחצית הקצפת ומקפלים.
  9. מוסיפים בעדינות את מחצית השוקולד המומס עם מחית הנוגט לקערה השניה ומערבבים ידנית בעזרת מטרפת יד, מקפלים מעט ממחצית כמות הקצפת הנותרת ומערבבים, מוסיפים את יתרת מחצית הקצפת ומקפלים.
  10. יוצקים מעט ממחצית קצף החלבונים לכל תערובת ומערבבים, מוסיפים בקיפול את יתרת החלבונים לכל תערובת.
  11. יוצקים תערובת אחת לתבנית ומיישרים מעט, יוצקים מעלה את התערובת השניה בעדינות ומיישרים.
  12. מעבירים למקרר להתייצבות ל-8 שעות לפחות.
  13. מוציאים וזורים מעל אבקת קקאו מנופה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
26
האם אפשר להחליף את השמנת במוס לשמנת צמחית?
25
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אני כבר לא מעביר קורסים, אבל קיימות סדנאות וקורסים טובים רבים, מצטער אבל אינני נוהג להמליץ, שאלי בפורמי האפיה/מתוקים.
24
הי אבי, אני רוצה לדעת אם קיים קורס להכנת עוגות מוס ושוקולד בניהולך ואם ידוע לך היכן אוכל למצוא מידע זה. תודה.
23
אבי, שלום!הכנתי את עוגה ויש כמה הערות.
אלף, שני המוסים יצוא באותה צבע, לא אחד ככה ואחד בהיר כמו...»»
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
ובכן כן, ג'לטין קיים במספר דרגות חוזק, במיוחד בעלי ג'לטין, המינון שונה בהתאם לסוג.

כמובן שלתעשיה...»»
20
אבי, המון תודה על הסבלנות ועצות.מחר אנסה להכין.
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להשתמש בכל מתכון לתחתית מעוגת טורט קקאו או כושית.

העוגה בתבנית 24 או 26.

להחליף ב-3 עלי ג'לטין.
16
עוד שאלה ברשותך? על איזה קוטר תבנית מדובר והאם ניתן להישתמש בעלי ג'לטין במקום אבקה?אם כן כמה עלים לקחת?תודה.
15
אוקיי, תוכל אולי לתת מתכון של אחת (תחתית) כזאת טובה?תודה שוב..
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חייבת להיות תחתית לעוגה אחרת אי אפשר יהיה להוציא מנות, כל תחתית טובה לצורך הענין גם תחתית פירורי בסקויט.
13
לאבי שלום רב!
האם ניתן להכין את העוגה ללא בסיס שכבת טורט? רק שני מוסים?תודה מראש.
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רצוי לקנות, אין אפשרות באמצעים ביתיים להגיע לרמת טחינה כזאת.
11
אבי היי, האם יש אפשרות להכין אבקת נוגט בבית או שעדיף לקנות?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
2 כפות מחית יספיקו.
9
בירור אחרון לפני עשייה-3 כפות א.נוגט לכמה שווה כמחית?
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להשתמש במחית נוגט.
7
אם יש לי מחית נוגט-אני אוכל להשתמש בה איכשהו?
5
היי אבי
לאחר שהוספתי חלק מהקצפת לשתי תערובות השוקולד (בנפרד) הן נהפכו לגושים ונאלצתי לזרוק הכל לפח, למה זה קרה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לבריאות :-)
1
ציון 10
מאמא מיה, איזו עוגה מעולה. שווה את כל הטירחה.
אין עוגה קנויה שמתחרה בכזו.
תודה על עוד מתעון מעולה. חג שמח.

עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט

By Published: את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לבסיס:שכבת עוגת טורט שוקולד.מניחים טבעת טורט נוספת בהיקף התבנית או שקף. למוס:350 גר' שוקולד מריר טוב3 כפות אבקת נוגט*14 גר' אבקת ג'לטין ...... Directions:
ממיסים את השוקולד, מחלקים ל-2 קערות, מצננים מעט ומוסיפים את מחית הנוגט לקערה אחת ומערבבים. מרככים את הג'לטין במים, מחממים וממיסים, מצננים מעט. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר