Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 10:01
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחם "בובקס" לבן

לחם לבן רך בתבנית.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7185   

לחם
2 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1/2 1 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס מים חמימים
1 כפית סוכר

1/4 2 כוסות מים פושרים
2 טבליות ויטמין C מרוסקות*
1 כף אבקת חלב (לא מלבין קפה)
500 גר' קמח קשה
500 גר' קמח רגיל
2 כפות סוכר
4 כפיות מלח
דרך הכנה
  1. לערבב את השמרים הסוכר והמים ולהניח לתסיסה.
  2. להמיס את כדורי הויטמין במים בקערת המערבל, להוסיף את אבקת החלב ולערבב, להוסיף את השמרים המותססים, הסוכר והקמחים ולערבב במהירות נמוכה.
  3. כשמתחיל להיווצר בצק להוסיף את הקמח מסביב ליד דפנות הקערה ולהמשיך לערבב.
    להגביר מעט מהירות וללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מגבירים מעט מהירות, למהירות בינונית וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק נכרך על וו הלישה והוא חלק ואחיד.
  4. לוקחים פיסת בצק ומותחים ל"חלון"** לבדיקת רשת הגלוטן, אם הבצק מוכן מוצאים מהמיקסר ומכסים בניילון נצמד, מנקבים מספר חורים עם קיסם ומניחים להכפלת הנפח***.
  5. מחזירים את הבצק לנפח המקורי, מחלקים ל-10 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור, מניחים 5 כדורים בתבנית משומנת קלות ומניחים לתפיחה מכוסה בניילון נצמד עד שהבצק כמעט נוגע בניילון, מסירים את הניילון וממשיכים בתפיחה עד הכפלת הנפח.
  6. כשהבצק הגיע לגובה הניילון מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מורחים את פני הבצק בביצה טרופה עם כפית חלב, מכניסים לאפיה של 40 דקות בשלב הנמוך מהשלב האמצעי עד להשחמה יפה, ברבע זמן האפיה האחרון הופכים את התבנית ומוציאים את הלחם על הרשת להמשך אפיה ללא תבנית.

הסבר:
* ויטמין C מסייע להתפתחות רשת הגלוטן, נמצא בכל משפרי האפיה ובלחם התעשייתי, מתקבל לחם עם מרקם וקרום רך, להשתמש בטבליות הפשוטות ביותר ללא כל חומרים מוספים, אם אין ניתן לותר. 
** "חלון", צורת הבדיקה להתהוות רשת גלוטן, נוטלים פיסת בצק ומותחים בין האצבעות לקרום דק ושקוף, אם הקרום אינו נקרע רשת הגלוטן מושלמת, אם נקרע מייד יש ללוש מעט יותר.
*** כשעושים שימוש בויטמין C ניתן לדלג על התפחת ביניים ולעצב מייד את הלחם. 
- אם אין אבקת חלב אמיתי לא להשתמש במלבין, ניתן להחליף את המים בשלב השני לחלב.
- כמות המים היא באומדן, יתכן שיהיה צורך במעט יותר מים, הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
- קרום הלחם יראה קשה לאחר האפיה, הוא יתרכך עם הצינון.
- ניתן למרוח על הלחם לפני האפיה רק חלבון מעורבב בכף מים או חמאה מומסת לתוספת רכות, מורחים את החמאה שוב עם הוצאת הלחם מהתנור.
- הכמות לשני לחמים. 

הערות
  • קמח קשה - קמח "שטיבל 2" ללחם.
  • אבקת חלב אמיתית - להשיג בחנויות לממכר מוצרי אפיה או במרכולים מסוימים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
תודה על תשובתך המהירה. אני שמתי לב להערות שרשמתה אחרי המתכון כבר לאחר ששאלתי.
9
לא ברור לי מה זה קמח קשה, לא פגשתי ב חנויות. אם אפשר להסביר, אשמח מאוד. האם אפשר להחליף קמח רגיל בקמח מחיטה מלא.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
זה עובד, אבל הנה הכתובת:

pesto@pesto.co.il
5
אבי שלום!
אני מנסה להגיע לאי-מייל שלך דרך שמך המופיע מעל המתכון,משום מה זה לא עובד...
מה עושים...?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע למה הכוונה תוצאות טובות יותר, אם הכוונה לאופה לחם ניתן להתאים לו כנעט כל מתכון, ענין של ניסוי...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בבית מרקחת רגיל.
1
איפה קונים טבליות ויטמין c ? בבית מרקחת רגיל?

לחם "בובקס" לבן

By Published: לחם לבן רך בתבנית. מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 2 Ingredients: 1/2 1 כפות שמרים יבשים 1/4 כוס מים חמימים 1 כפית סוכר 1/4 2 כוסות מים פושרים 2 טבליות ויטמין C מרוסקות* 1 כף אבקת חלב (לא מלבין קפה) 500 גר' קמח קשה 500 גר' קמח רגיל ...... Directions:
לערבב את השמרים הסוכר והמים ולהניח לתסיסה. להמיס את כדורי הויטמין במים בקערת המערבל, להוסיף את אבקת החלב ולערבב, להוסיף את השמרים המותססים, הסוכר והקמחים ולערבב במהירות נמוכה. כש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר