Pesto
תפריט
ה', 18 אוק 2018, 02:39
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17597   

כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 קג' בשר טחון
1 ביצה טרופה
1 כף רוטב סויה
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
3 כפות פרורי לחם טרייים
מלח, פלפל
3 כפות שמן

לרוטב:
3 בצלים ירוקים פרוסים
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קופסה של קוביות אננס (בסירופ טבעי)
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
3 כפות חומץ
3 כפות סוכר
מלח, פלפל

דרך הכנה
  1. שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הביצה, הסויה, הג'ינג'ר ו-2 כפות פרורי לחם.
  2. מתבלים במלח ופלפל ולשים היטב.
  3. צרים כדורים קטנים בגודל כדורי פלאפל.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שישחימו מכל הצדדים, מוציאים לקערה.
  5. באותה מחבת מטגנים קלות את הבצלים הירוקים והג'ינג'ר. מוסיפים את הפלפל האדום, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
  6. מסננים את מיץ האננס לתוך קערה, מודדים כוס אחת ומוסיפים לה את החומץ, הסוכר
    וכף עמילן תירס, מוסיפים למחבת ומבשלים מספר דקות, עד שהרוטב מתעבה, טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר וכוס קוביות האננס ללא המיץ.
  8. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד לרתיחה.
  9. מעבירים לכלי הגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
הייתי רוצה לשלב בזה פסטה.....איזה פסטה מומלץ ואיך אני ישלב אותם בצורה הכי טובה?
תודה מראש
7
לאבי שלום!
האם אפשר להקפיא את המתכון לאחר הבישול?
6
תמר החמודה (מקצוענ/ית)
ציון 10
כרגע הכנתי את זה! וזה ממש ממש טעים!!!
תודה :)
4
שלום,חוץ משלא צויין סוג בשר,בשביל הכדורי בשר צריך מחבת/סיר עמוק בשביל השמן?
3
ציון 10
אבי, תודה על המתכון. מאוד טעים. אסתטי וצבעוני.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, בשר בקר, הודו, עוף טחון או תערובת של הבשרים.
1
ציון 10
שלום אבי
לא מצוין במתכון איזה סוג בשר, אני מניחה שהכונה לבשר בקר, האם יש אפשרות לעשות עם בשר עוף?
כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק By , 2005-03-28T21:15:05+02:00 כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' בשר טחון 1 ביצה טרופה1 כף רוטב סויה1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד3 כפות פרורי לחם טריייםמלח, פלפל3 כפות שמן לרוטב:3 בצלים ירוקים פרוסים1 כ... Instructions: שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הביצה, הסויה, הג'ינג'ר ו-2 כפות פרורי לחם. מתבלים במלח ופלפל ולשים היטב. צרים כדורים קטנים בגודל כדורי פלאפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר