Pesto
תפריט
ו', 24 נוב 2017, 13:12
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כתף עגל ממולא

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8101   

כתף עגל ממולא
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

2 קג' בשר כתף עגל, נקי משומן ונטול עצם
250 גר' בשר טחון
1 בצל לבן קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כף קוסברה קצוצה
4-2 שיני שום קצוצות
1/4 כפית כורכום או 1/8 כפית זעפרן
1 כוס טבעות זיתים מגולענים
1 כוס שקדים קצוצים
1 כוס פיטריות קצוצות טריות
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
3 ביצים
1/4 כוס שמן
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

לרוטב:
4-2 שיני שום
1/2 כוס שמן
1/8 כפית זעפרן או רבע כפית כורכום
4 כפות פלפל לבן
מעט מלח
כוס יין אדום יבש

דרך הכנה
  1. פורסים את בשר כתף העגל לעלה אחד גדול ומשטחים.
  2. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים, השמן, הביצים, פירורי הלחם, הירקות הקצוצים ולשים לעיסה.
  3. מניחים את העיסה בצורת גליל במרכז העלה, עוטפים את המלית בבשר המשוטח ומחברים את הקצוות בעזרת קיסמים.
  4. מורחים את הבשר בחומרי הרוטב, למעט היין.
  5. מחממים שמן בסיר אובאלי גדול ומטגנים את הבשר המרוח, על להבה גבוהה מכל צד.
  6. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומאדים.
  7. לאחר 30 דקות מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד שהבשר מתרכך.
  8. להגשה פורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומגישים.

כתף עגל ממולא

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 2 קג' בשר כתף עגל, נקי משומן ונטול עצם250 גר' בשר טחון1 בצל לבן קצוץ1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה1 כף קוסברה קצוצה4-2 שיני שום קצוצות1/4 כפית כורכום או 1/8 כפית זעפרן1 כוס טבע...... Directions:
פורסים את בשר כתף העגל לעלה אחד גדול ומשטחים. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים, השמן, הביצים, פירורי הלחם, הירקות הקצוצים ולשים לעיסה. מניחים את העיסה בצורת גליל במרכז ה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר