Pesto
תפריט
ד', 29 מרץ 2017, 02:36
110377 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חמין (טשולנט)

מתכון בסיסי ל-6 מנות, להגדיל כמויות לפי הצורך.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14351   

* המחשה: By Gilabrand , via Wikimedia Commons
חמין (טשולנט)
6 מנות
אפיה משולב
יום לפחות
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
1 כוס שעועית לבנה או חומה(מושרת 12 שעות במים) 
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני
1 קג' בשר בקר (עם מעט שומן) חתוך לקוביות גדולות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות אבקת מרק בשר
דרך הכנה
  1. לטגן את הבצל עד להזהבה.
  2. להוסיף את קוביות הבשר וטגן אותן מעט.
  3. להוסיף את שאר החומרים עם מים פרט למלח לכיסוי בגובה כ-3 ס"מ מעל החומרים ולבשל כחצי שעה על להבה גדולה.
  4. לבדוק את המליחות ולהוסיף מלח ותיבול לפי הטעם.
  5. ולהכניס לתנור שחומם ל-180°לשעה, לאחר מכן להוריד את החום ל-120° למשך לילה שלם.
  6. יש לבדוק מדי כמה שעות את כמות הנוזלים ולהוסיף מעט אם צריך.
  7. כמות הנוזלים חייבת להיות מועטה לקראת תום הבישול ולכן יש לשים לב ולא להוסיף יותר מדי מים.
  8. את חום התנור יש לכוון כך שהבישול יהיה עם בעבוע קל מאד.

קוגל לחמין
1/2 3 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה מומסת או 1 כוס שמן
1 כוס מים
1 כפית מלח
5 כפות בצל קצוץ מטוגן
1/2 כפית אבקת אפיה

  1. ללוש את כל החומרים עם המרגרינה לבצק רך ושמנוני.
  2. לגלגל את הבצק לגליל ולחתוך לגלילים של 7 ס"מ בערך או להשאיר כמו שהוא.
  3. להניח את הכדורים או הגליל בחמין בשלב הבישול הראשוני מעל החומרים.
  4. אין צורך להפוך במשך הבישול הכדורים צריכים להשאר שלמים תפוחים ושחומים.
הערות
  • יש להשתמש בסיר עם מכסה תואם לאטימה מירבית, אין למלא את הסיר על גדותיו, להשתמש בגודל מתאים לכל כמות.
  • ניתן להוסיף לחמין קישקע מוכן, לבשל תחילה במים ולנקב במזלג במספר מקומות, להעביר לאחר התקשות לסיר החמין מעל כל התערובת.
  • ניתן להוסיף ביצים, מנקבים את הביצים בנקב ביצים למניעת התבקעות ומניחים מעל החמין.
  • ניתן להוסיף לחמין 2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו ללילה במים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
18
ציון 10
מתכון 10 תודה רבה.
17
ראובן מ. (עורך)
למעשה רשמת כל מה שצריך :) להוציא תהליך המילוי (ולעתים תפירה) שדורשים מומחיות משל עצמם. כיוון שמדובר במשהו...»»
15
מה עושים על מנת שה"קישקע" לא יתפוצץ
תודה!!
14
השתמשתי בחיטה במקום אורז ויצא ממש טעים
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא!, כוסמת זה דבר אחר, גריסי פנינה הם סוג של גריסים עגולים, ניתן להשתמש בגריסים רגילים.
12
האם גריסי פנינה זה כוסמת?
11
ברנדי (במטבח)
ציון 10
לאוהבי הקוגעל בחמין, ניתן להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מצה, יוצא מיוחדדדדדדד!, ועוד אני מוסיפה קישאו או...»»
10
ציון 10
מתכון מצויין, תודה.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הכוונה לבשל בתנור ב-180°, כאשר יש רתיחה קלה להוריד ל-100°-120° לביעבוע קל מאד, זה גם תלוי...»»
8
היי אבי
מה זה חום בינוני-נמוך? כמה מעלות לערך?
7
תודה רבה לך אבי :-)
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את מכניסה את כמות אורז שטוף ומסונן לשקית הקוקי, מוסיפה את המים ותבלינים וסוגרת את השקית, מניחה את השקית...»»
5
היי אבי
אם אני רוצה להוסיף לסיר אורז בשקית קוקי, איך אני עושה זאת? כלומר מבשלת ומתבלנת את האורז...»»
4
ציון 10
הוסיפו שלושה ראשי שום. הכפילו את כמות הגריסים.
מעולה! פעם רביעית שאני צמודה למתכון זה.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
טעות הדפסה, תוקן.
2
הוראות ההכנה אינן ברורות. מדוע ללוש הכל פרט למרגרינה ?
1
שלום -
מנסיוני - מומלץ להוסיף כף גדושה של דבש למען הצבע והטעם.

חמין (טשולנט)

By Published: מתכון בסיסי ל-6 מנות, להגדיל כמויות לפי הצורך. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 כוס שעועית לבנה או חומה(מושרת 12 שעות במים)  6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים 2 בצלים בינוניים קצוצים בינוני 1 קג' בשר בקר (עם מעט שומן) ח...... Directions:
לטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את קוביות הבשר וטגן אותן מעט. להוסיף את שאר החומרים עם מים פרט למלח לכיסוי בגובה כ-3 ס"מ מעל החומרים ולבשל כחצי שעה על ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר