Pesto
תפריט
ג', 21 נוב 2017, 04:19
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לביבות תפוחי אדמה זוקיני ופרמזן ברוטב יוגורט

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4755   

* תמונה להמחשה Clemens Pfeiffer
לביבות תפוחי אדמה זוקיני ופרמזן ברוטב יוגורט
12 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 קג' זוקיני (קישואים ירוקים)
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בצל בינוני
3/4 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2-3/4 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
3 ביצים גדולות

דרך הכנה
  1. מגרדים את הזוקיני בפומפיה גסה.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפיה גסה.
  3. מגרדים את הבצל בפומפיה גסה.
  4. מניחים את הזוקיני, תפוחי האדמה והבצל במסננת וסוחטים את הנוזלים ככל שאפשר.
    מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, משתמשים ב-1/2 כוס קמח בהתחלה, מערבבים היטב, אם התערובת נוזלית מוסיפים עוד מעט קמח, התערובת צריכה להיות במרקם דייסה סמיכה.
  5. מחממים 1/2 ס"מ שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים כף גדולה תערובת בשמן, מוסיפים עוד 3-4 כפות לפי גודל המחבת, לא מצופפים.
  6. מטגנים עד להשחמה קלה בלבד משני הצדדים, מקפידים על חום שמן לא גבוה במשך כל זמן הטיגון, הטיגון צריך להעשות לאט.
  7. מוציאים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
  8. מגישים חם או פושר עם רוטב יוגורט.

לרוטב יוגורט:
1 כוס יוגורט סמיך
1 כפית עלי נענע קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, שומרים במקרר, מוציאים 15 דקות לפני ההגשה.

הערות
  • ניתן להוסיף לתערובת 1-2 פלפלים צ'ילי קצוץ ללא הגרעינים ללביבות חריפות.

לביבות תפוחי אדמה זוקיני ופרמזן ברוטב יוגורט

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1 קג' זוקיני (קישואים ירוקים) 2 תפוחי אדמה גדולים 1 בצל בינוני 3/4 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגורדת 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 כפיות מלח 1/2 כ...... Directions:
מגרדים את הזוקיני בפומפיה גסה. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפיה גסה. מגרדים את הבצל בפומפיה גסה. מניחים את הזוקיני, תפוחי האדמה והבצל ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר