Pesto
תפריט
א', 28 מאי 2017, 21:32
110383 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

דונאטס ללא שמרים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7408   

דונאטס ללא שמרים
18 מנות
טיגון
קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים

2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 3 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית קינמון טחון (לבחירה)
1/4 כפית מלח
2/3 כוס חלב
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת

דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, המלח והקינמון (אם משתמשים) לקערה.
  2. מערבבים את החלב והחמאה המומסת.
  3. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר, מוסיפים את ערובת החלב והחמאה ומערבבים.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח בערבוב עד לקבלת בצק יציב ואחיד, מניחים למנוחה מכוסה ל-10 דקות.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט לעובי 1.5 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, קורצים בכל עיגול עיגול במרכז בקוטר 2.5 ס"מ, אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים את יתרת העיגולים.
  7. מטילים לשמן ומטגנים לא בצפיפות עד להזהבה יפה משני הצדדים, לא מגבירים להבה! הדונאטס צריכים להיות מטוגנים בחום בינוני בכדי לאפשר תפיחה יפה.
  8. מוציאים לספיגת שמן על נייר מגבת.
  9. מפזרים מעל אבקת סוכר או מורחים ציפוי:

לצפוי ניתן להשתמש בכל אחד מהציפויים הבאים:

  • שוקולד - להמיס 100 גר' שוקולד מריר + 50 גר' מרגרינה או חמאה על אדים ולטבול בו צידה האחד של הסופגניה.
  • ציפוי סוכר מזוגג - 100 גר' אבקת סוכר 2+ כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון, לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
  • שוקולד לבן מומס - להמיס 100 גר' שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
3
לרגישים לקמח לבן ושמרים וסוכר- במה ניתן להחליפה שיצא מאפה רך ןטעים?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, ספינג' מכינים מבצק שמרים דומה לבצק סופגניות אבל רך מאד שאינו ניתן לרדוד או חיתוך.
1
אבי שלום האם המתכון הזה הוא הספינג' הידוע

דונאטס ללא שמרים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 18 Ingredients: 2 ביצים2/3 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל1/4 3 כוסות קמח2 כפיות אבקת אפיה1/4 כפית קינמון טחון (לבחירה)1/4 כפית מלח2/3 כוס חלב100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת...... Directions:
מנפים את הקמח, אבקת האפיה, המלח והקינמון (אם משתמשים) לקערה. מערבבים את החלב והחמאה המומסת. מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר, מוסיפים את ערובת החלב והחמאה ומערבבים. מוסיפ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר