Pesto
תפריט
ב', 23 אוק 2017, 03:38
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כופתאות שמרים אפויות ברוטב וניל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6232   

כופתאות שמרים אפויות ברוטב וניל
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לבצק:
500 גר' קמח
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
100 גר' חמאה רכה
1 כוס חלב
2 ביצים
----------
50 גר' חמאה
1/2 כוס פחות כף סוכר
1/2 כוס שמנת מתוקה

לרוטב:
1 ביצה
2 חלמונים
1/4 כוס סוכר
גרגרים של 1/2 מקל וניל או כפית תמצית וניל
1 כפית קורנפלור
קורט מלח
1 כוס חלב מחומם קלות

דרך הכנה
  1. לבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים את החמאה והמלח.
  2. מוסיפים את הביצים והחלב ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש וחלק, מניחים בקערה
    משומנת ומכסים לתפיחה של 15 דקות.
  3. מחממים את החמאה והסוכר תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
  4. מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה, יוצקים את התערובת לקערה חסינת אש בעלת מכסה תואם.
  5. יוצרים מהבצק 12 כדורים, מניחים בקערה על הרוטב, מכסים במכסה ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
  6. מחממים את התנור לחום גבוה.מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.
  7. לרוטב: מכניסים את הביצה, החלמונים, הסוכר והוניל לקערה חסינת אש ומערבבים עד לקבלת רוטב בהיר, מוסיפים את הקורנפלור, המלח והחלב המחומם, מערבבים ומניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים קלות, מערבבים עד שהרוטב מסמיך מאד.
  8. מגישים את הכופתאות בכלי האפיה לשולחן, מניחים כופתאה בעזרת כף בצלחת ויוצקים מעט רוטב וניל מעל או ליד.

כופתאות שמרים אפויות ברוטב וניל

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: לבצק: 500 גר' קמח1 כף שמרים יבשים1/3 כוס סוכרקורט מלח100 גר' חמאה רכה1 כוס חלב2 ביצים----------50 גר' חמאה1/2 כוס פחות כ...... Directions:
לבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, מוסיפים את החמאה והמלח. מוסיפים את הביצים והחלב ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש וחלק, מניחים בקערהמשומנת ומכסים לתפיחה של...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר