Pesto
תפריט
ד', 17 אוק 2018, 13:44
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6763   

חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע
8 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1.4 ק"ג בשר שפונדרה (קשתית)* ושריר הזרוע חתוכים לקוביות גדולות מאוד
4 עצמות ברך או רגל בקר
4 בצלים חתוכים לרבעים
1 ראש שום שלם חתוך באמצע
1/2 1כוסות שעועית מעורבת (בשלל צבעים)
מושרית למשך לילה במים
3/4 כוס גריסי פנינה (ללא השרייה)
200 ג' שומן אווז או שליש כוס שמן
פלפל שחור
מלח
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ושלמים
מים לכיסוי התערובת + 4 ס"מ
דרך הכנה

חמין הוא הגדרה יהודית מסורתית לבישול ארוך מאוד המתאים לארוחת השבת. הנתחים המתאימים במיוחד לבישול חמין הם השפונדרה (קשתית) - שהיא ללא ספק מלכת החמין, הברוסט (חזה) ושריר הזרוע.
 
מניחים על הכיריים סיר כבד שאותו אפשר להכניס גם לתנור. מחממים את השמן או ממיסים את שומן האווז ומטגנים את הבצל עד שישחים. מוסיפים את העצמות ומטגנים כמה דקות נוספות.

מוסיפים את הבשר, מפלפלים וממליחים. מניחים על התערובת את תפוחי האדמה בצורה מסודרת, את השעועית, הגריסים והשום. מתבלים בפפריקה ומוסיפים מים רותחים (כדי להבטיח שהחמין לא יתייבש במשך הלילה יש לכסות את החומרים שבסיר במים רותחים ולהוסיף עוד 4 ס"מ). מוסיפים את הדבש ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ואחרי כ-10 דק' כשהסיר מכוסה היטב (בנייר אלומיניום ובמכסה) מכניסים לתנור בחום שבת 80-90) מעלות) למשך כ-14 שעות.

בבוקר בודקים את החמין, אם הוא נוזלי מדי מסירים את המכסה מסיר החמין למשך שעה או יותר.

לגיוון:
אפשר להוסיף חזה אווז מעושן, או שוק אווז מעושן. אפשר להחליף גריסי פנינה בחיטה. אפשר להוסיף כמה פלפלי צ'ילי. אפשר להניח על החמין מעיים ממולאים.
מה שהכי חשוב: החמין השני שתכינו ייצא ללא ספק מוצלח יותר לאחר שתכירו את התנור שלכם היכרות אינטימית יותר.

* קשתית (שפונדרה):
השומניות של השפרונדה, טעמה וצורת סיביה מתאימים מאוד לבישול ארוך, אבל כדי שהיא לא תהיה כבדה מדיי, מומלץ לערבב אותה עם נתחי שריר הזרוע. מיתוס אחד שכבר הופרח פעמים רבות הוא שבשר שמתבשל שעות רבות לא צריך להיות מאיכות טובה. בכל בישול - ובבישול בשר בוודאי - מה שאתה מכניס זה מה שאתה מוציא לכן נקפיד שגם בשר החמין יהיה טרי ומאיכות טובה.

הערות
מתכוני בשר בקר טרי נוספים מתפרסמים באתר מועצת הבקר: www.meat.org.il
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
tommf (מקצוענ/ית)
ציון 10
נראה מדהים. בטוח אנסה אותו החורף. שילוב השפונדרה עם העצמות והשום המון שעות בתנור - רק המחשבה על זה גורמת לעונג.
חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע By , 2005-03-29T00:27:28+02:00 חמין עם שפונדרה ושריר הזרוע Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1.4 ק"ג בשר שפונדרה (קשתית)* ושריר הזרוע חתוכים לקוביות גדולות מאוד4 עצמות ברך או רגל בקר4 בצלים חתוכים לרבעים1 ראש שום שלם חתוך באמצע1/2 1כוסות שעועית מעורבת (בשלל צבעים)... Instructions: חמין הוא הגדרה יהודית מסורתית לבישול ארוך מאוד המתאים לארוחת השבת. הנתחים המתאימים במיוחד לבישול חמין הם השפונדרה (קשתית) - שהיא ללא ספק מלכת החמין, הברוסט (חזה) ושריר הזרוע. מניחי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר