Pesto
תפריט
ד', 23 אוג 2017, 11:09
110386 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק בטטות

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 56266   

מרק בטטות
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.8
[9 מדרגים]
 
מרכיבים

5 כפות שמן
1 כרישה, החלק הלבן שטוף ופרוס דק
750 גר' בטטות קלופות וקצוצות
3 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים
1 גבעול סלרי קצוץ
1 עלה דפנה
5 כוסות מים
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות מיץ לימון טבעי
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן זית לזילוף
מעט פטרוזילה קצוצה

דרך הכנה
  1. לטגן את הכרישה בסיר עד לאידוי קל, להוסיף את שאר הירקות ואת המים ועלה הדפנה.
  2. לבשל עד לריכוך כל הירקות.
  3. להוציא את עלה הדפנה, להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר ורסק לתערובת חלקה.
  4. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  5. כמה דקות לפני ההגשה להוסיף את מיץ הלימון והפפריקה, לבשל מעט.
  6. להוסיף את השמנת המתוקה, להביא לרתיחה.
  7. לזלף מעט שמן זית ופטרוזילה קצוצה מעל ולהגיש.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
24
ציון 9
המחכון מדהים אני חדשה ונהנתי מהמבחר אפשר לנסות גם להשמיט את הפפריקה להוסיף אגוז מוסקט ומעט גרודת תפוז יוצא מדהים
23
ציון 9
במקום לבשל את הבטטה יחד עם הירקות, עטפתי אותן בנייר כסף, הכנסתי לתנור לבישול, הוצאתי קילפתי וטחנתי יחד...»»
22
מרק הבטטות, יצא לי מאוד טעים!מרקם נעים לחייך, יפה למראה, הרבה תודה!כייף להיות חבר באתר הזה..
21
ראובן מ. (עורך)
אפשרי, אבל זה לא אותו דבר, למרות הדימיון לבצל ירוק.
20
אפשר בצל במקום כרישה?
19
ציון 10
מרק טעים מאוד, יפה למראה, קל להכנה, הרבה תודה!
18
belakiz (מקצוענ/ית)
17
מעולה אפשר לוותר על התיבול למי ששומר על רמות סוכר שמן זית ולימון יספיקו.
16
ציון 10
אני ויתרתי על השמנת וזה יצא מצויין, הוספתי דלעת על מנת להסמיך את המרק ולאחר מכן העברתי הכל במרסק חשמלי...»»
15
ראובן מ. (עורך)
זה אינדיבידואלי לכל אחד. אפשר לוותר על שמנת אם רוצים. המרק יהיה פחות עשיר והטעמים יישמרו פחות.
14
האם לשמנת יש טעם בולט במרק ?
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
12
לוף?
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כרישה - פורה - פראסה...נראית כמו בצל ירוק גדול ועבה.
10
ציון 10
מה זה כרישה?
אגב תודה רבה על האתר המצוין!!!!!!!!!
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מעניקה מרקם קטיפתי למרק.
8
ברנדי (במטבח)
לשם מה השמנת המתוקה?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להחליף בשמנת צימחית, להוסיף ולחצמם עד לפני רתיחה.
6
במידה ואני רוצה שהמרק יהיה פרווה, יש תחליף לשמנת המתוקה?
5
מרק ניפלא
4
ציון 10
איילה מרק נהדר, טעים, ברמה של 5 כוכבים
3
ציון 10
מרק נהדר, טעים, ברמה של 5 כוכבים.  איילה
2
ציון 10
טעים ונהדר ליום חורף
1
ציון 10
מרק מצויין

מרק בטטות

By Published: מאת אבי מ. 4.9 כוכבים מתוך 5 9 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 5 כפות שמן1 כרישה, החלק הלבן שטוף ופרוס דק750 גר' בטטות קלופות וקצוצות 3 גזרים בינוניים קלופים ומגורדים1 גבעול סלרי קצוץ1 עלה דפנה5 כוסות מים1 כוס שמנת מתו...... Directions:
לטגן את הכרישה בסיר עד לאידוי קל, להוסיף את שאר הירקות ואת המים ועלה הדפנה. לבשל עד לריכוך כל הירקות. להוציא את עלה הדפנה, להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון או בלנדר ורסק לתערו...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר