Pesto
תפריט
ה', 13 דצמ 2018, 07:10
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק סיני חמוץ חריף

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11364   

* תמונה להמחשה By Audrey, via Wikimedia Commons
מרק סיני חמוץ חריף
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

קבוצה 1

  • 4 כוסות מרק ירקות או עוף
  • 2 יחידות חזה עוף פרוס לעובי שניצל וחתוך לרצועות דקות באורך 3 ס"מ
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות דקיקות
  • 1/2 כוס נצרי במבוק חתוכים לרצועות דקיקות
  • 1 כוס פטריות חתוכות
  • 1/2 כוס אפונה טריה או קפואה

קבוצה 2

  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות חומץ רגיל
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/2 כפית טבסקו
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפות יין לבן יבש או יין אורז
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1/2 1 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
  • 1/2 כוס מים
  • 1 ביצה טרופה היטב
  • 2 בצלים ירוקים פרוסים דק
דרך הכנה
  1. להרתיח את המרק ולהוסיף את החומרים(קבוצה 1), לבשל 15 דקות.
  2. להוסיף למרק את שאר החומרים (קבוצה 2) תוך כדי המשך הבישול.
  3. טועמים ומתקנים לפי המליחות והחריפות הרצויים.
  4. מערבבים היטב בכוס את העמילן והמים, יוצקים למרק באיטיות תוך כדי עירבוב, ממשיכים לערבב עוד דקה בכדי למנוע גושים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות.
  5. יוצקים למרק את הביצה בזרם דק תוך כדי עירבוב.
  6. מבשלים עוד כ-5 דקות ויוצקים לצלחות הגשה.
  7. מפזרים מעט פרוסות בצל ירוק מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ראובן מ. (עורך)
אפשר בלי. הצבע הכהה יכול לבוא משמן השומשום או הסויה.
4
האם ניתן להכין ללא נצרי במבוק? וכיצב נוצר הצבע האדום ללא פפריקה?
2
שלום אבי! היכן ניתן לקנות נצרי במבוק?
האם אפשר לבשל בלי נצרי הבמבוק מה ניתן להוסיף במקום.
בתודה ובברכה
בלהה
1
ציון 10
נהדר ! מעולה ! אין לי מילים , פשוט מרק גדול !!!!!
מרק סיני חמוץ חריף By , 2005-03-28T09:27:00+02:00 מרק סיני חמוץ חריף Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - קבוצה 1 4 כוסות מרק ירקות או עוף 2 יחידות חזה עוף פרוס לעובי שניצל וחתוך לרצועות דקות באורך 3 ס"מ 2 גזרים בינוניים חתוכים ... Instructions: להרתיח את המרק ולהוסיף את החומרים(קבוצה 1), לבשל 15 דקות. להוסיף למרק את שאר החומרים (קבוצה 2) תוך כדי המשך הבישול. טועמים ומתקנים לפי המליחות והחריפות הרצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר