Pesto
תפריט
ו', 21 יול 2017, 23:46
110385 חברים
musical act magazine אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט מוס שוקולד

טראט מוס שוקולד על בסיס עוגת שוקולד ללא קמח.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9965   

טארט מוס שוקולד
10 מנות
אפיה משולב או הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 7
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לתחתית עוגת שוקולד ללא קמח:
250 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
2 כפות קוניאק
6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 כוס + 2 כפות סוכר

מוס שוקולד מריר:
350 גרם  שוקולד מריר משובח, קצוץ
100 גר'  חמאה(או מחמאה)
4 כפות  מחית נוגט 
3   ביצים מופרדות
1/4 כפית  קרם טרטר
1/3 כוס  סוכר 
375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 כוסות)
דרך הכנה
  1. להכנת העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 26 ומרפדים בנייר אפיה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת,
    מסירים מהאש.
  3. בקערה מערבבים היטב את החלמונים ו-1/2 כוס הסוכר, מוסיפים את השוקולד המומס
    ואת הקוניאק ומערבבים היטב.
  4. מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף גמיש ורך, מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד, לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ
    במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מוציאים ומצננים על רשת כ-10 דקות.
    מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים מהתבנית לצינון מלא על רשת, מסירים את
    נייר האפיה ועוטפים בניילון ומכניסים לצינון במקרר.
  7. להכנת המוס: ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול על אדים או במיקרוגל.
  8. מסירים מהאש ומניחים מעט לצינון.
  9. מוסיפים את החלמונים ומחית הנוגט בערבוב עד לקבלת תערובת אחידה ומעבירים לקערה גדולה.
  10. בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר עד לקצף רך.
  11. מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים לקצף רך.
  12. מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד להשוואת מאסות. מוסיפים את שארית הקצף ומקפלים בעדינות.
  13. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, יוצקים את הקצפת על התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  14. מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית ויוצקים את התערובת,
  15. מצננים 8 שעות לפחות להתיצבות.
הערות
  • חשוב להשתמש בביצים טריות וממקור טוב ואמין מכיוון שהבצים אינן עוברות פיסטור!!!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
13
ציון 7
האם אפשר להחליף את הסוכר בתחליף סוכר
12
ראובן מ. (עורך)
אכן, מחית אגוזים, והיא נפוצה בכל העולם.
11
שלום,
שוקולד נוטלה הוא ממרח אגוזים. אהם לזה הכונה? אני גם גרה בחול ומתקשה למצוא מחית נוגת.תודה מראש.
10
ראובן מ. (עורך)
כל מוס הזהה במרקם.
9
שלום, אפשר להחליף את המוס שוקולד שבמתכון במוס שוקולד אחר?
8
ראובן מ. (עורך)
מדובר בממרח אגוזי לוז. לא יתכן שלא תמצאי בארה"ב.
7
מה זה מחית נוגט, אני גרה בארצות הברית ולא נראה לי שאוכל להשתמש בזה. יש תחליף?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק, 1/2 כוס ועוד 2 כפות.
5
התכוונת בתחתית 2 כפות סוכר ועוד חצי כוס???
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין בעיה, להחליף ב-4 כפות אבקת נוגט ולהוסיף עוד 20 גר' חמאה.
3
כן
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
התכוונת להחליף את מחית הנוגט באבקת נוגט?
1
האם אפשר להמיר כמות של אבקת נוגט במחית נוגט?

טארט מוס שוקולד

By Published: טראט מוס שוקולד על בסיס עוגת שוקולד ללא קמח. מאת אבי מ. 3.5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית עוגת שוקולד ללא קמח:250 גר' שוקולד מריר קצוץ100 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות2 כפות קוניאק6 ביצים מס' 1 מופרדות בטמפרטורת החדר1/2 כוס + 2 כפות סוכר...... Directions:
להכנת העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית מס' 26 ומרפדים בנייר אפיה. ממיסים את השוקולד והחמאה בכלי מעל סיר עם מים רותחים עד להמסה מושלמת,מסירים מהאש. ...
עשוי לעניין
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר